Un șofer român a fost arestat în Olanda. Era un pericol de moarte pentru 41 de pasageri români, spun polițiștii

FOTO: Schwoaze/Pixabay.com
FOTO: Schwoaze/Pixabay.com

51 de români au fost în pericol de moarte vineri seara, pe o autostradă din Olanda, scrie cotidianul regional Limburger. Toți călătoreau într-un autocar condus tot de un român.

Acesta le-a declarat polițiștilor că urmărea navigația GPS și a urmat instrucțiunile acesteia, dar, în ciuda explicațiilor, el a fost arestat. Autovehiculul condus de el circulase mai mulți kilometri pe contrasens și doar inspirația altor șoferi a făcut să nu se producă o tragedie.

Autocarul a fost găsit de polițiști oprit pe avarii pe banda a doua a autostrăzii, dar pe contrasens, după ce mai multe apeluri la numărul de urgență au semnalat prezența lui pe contrasens.

Un camionagiu care circula regulamentar a evitat în ultimul moment un impact cu autocarul plin cu români. Pagina de Facebook a Poliției din Limburg a publicat imagini de la locul unde a fost oprit autocarul și a anunțat că șoferul a fost arestat și acuzat de provocarea unui pericol de moarte pe drumurile publice, conform articolului 5 din Legea batavă a circulației rutiere.

Autostrada a fost închisă mai multe zeci de minute pentru a permite autocarului să întoarcă în siguranță în direcția corectă de mers.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.