Un român de 28 de ani, liderul unui grupări care a traficat 36.000 de oameni. Peste 90 de membri au fost arestați în Austria

Perchezitii in desfasurare. Sursa foto: Facebook Politia Română
Perchezitii in desfasurare. Sursa foto: Facebook Politia Română

O rețea de trafic de migranți coordonată de un român a fus în vestul Europei, ilegal, peste 36.000 de sirieni, irakieni, indieni și alți străini. Europei, ilegal, peste 36.000 de sirieni, irakieni, indieni și alți străini. Gruparea din România era parte a unui lanț internațional de trafic, în care erau implicați ucraineni, turci, moldoveni și sârbi. Câștigurile obținute sunt uriașe – peste 150 de milioane de euro.

„Poliţişti de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, împreună cu autorităţile austriece, au documentat şi finalizat activităţile derulate pentru destructurarea unei grupări de criminalitate organizată specializată în migraţia ilegală. Coordonatorul grupării este un român, în vârstă de 28 de ani, cunoscut cu antecedente penale”, se arată într-un comunicat al ITPF Sighetu Marmaţiei.

Conform aceleiaşi surse, în reţea au activat peste 250 de traficanţi originari din Serbia, Ucraina, Estonia, Lituania, Turcia, România, dar şi din alte state, majoritatea fiind călăuze care conduceau autovehicule prin zone prestabilite.

În mai puţin de un şi jumătate, gruparea a traficat peste 36.000 de migranţi pe ruta Ungaria – Austria, respectiv Ungaria – Slovacia – Cehia – Austria.

Câştigurile rezultate din traficul de migranţi depăşesc 150 de milioane de euro, costul unui transfer fiind, în medie, de peste 4.000 euro pentru fiecare migrant.

La domiciliul unuia dintre membrii români ai grupării au fost găsite 27 de mașini care ar fi fost folosite pentru transportul migranţilor în Ungaria şi Austria.

În iulie 2021, Parchetul Tribunalului Maramureş a înregistrat un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi. În urma anchetei s-a stabilit că mai mulţi cetăţeni români desfăşoară activităţi de călăuzire, transport şi adăpostire de migranţi de origine afro-asiatică pe teritoriul statelor Ungaria şi Austria.

Deoarece persoanele implicate coordonau întreaga activitate infracţională din Austria, informațiile și probele au fost transmise autorităţilor judiciare austriece, prin Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională (CCPI) şi Biroului Ataşatului de Interne.

În Austria au fost reţinuţi peste 90 de membri ai grupării, în urma cooperării între structuri de poliţie ale landurilor Austria Inferioară şi Burgenland cu autorităţile române, cehe şi ungare.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here