SPANIA. Fraudă de 10 milioane de euro cu mașini de lux. Peste 80 de români și spanioli au fost arestați

FOTO: 4711018/Pixabay.com
FOTO: 4711018/Pixabay.com

Polițiștii spanioli au arestat 82 de persoane și au recuperat 58 de mașini de lux în cadrul unei operațiuni de combatare a traficului de vehicule. Este vorba despre o organizație care a creat societăți în toată Spania pentru a contracta servicii de închiere sau leasing pentru vehicule care ulterior, după falsificarea documentelor, erau destinate vânzării atât în Spania, cât și în alte țări europene.

Frauda se ridică la peste 10 milioane de euro, iar cei arestați sunt acuzați de apartenență la organizație criminală, înșelăciune, disimulare de bunuri, fals în acte, șantaj și spălare de bani.

Ancheta a început în luna februarie a anului trecut, când o persoană de naționalitate română a fost depistată la frontiera slovenă la bordul unui vehicul cu un permis de conducere fals. Vehiculul, deținut de o firmă spaniolă de închirieri, fusese înmatriculat cu zece zile înainte în orașul Murcia și livrat în acest oraș administratorului unei firme cu sediul în Barcelona.

În cadrul operațiunii, au fost găsite 58 de vehicule de înaltă clasă, trei capete de tractor evaluate la peste 400.000 de euro, peste 24.000 de euro în numerar, o multitudine de documente și instrumente necesare pentru contrafacere.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here