SPANIA. Călătoriile cu trenul vor fi gratuite

FOTO: Didgeman/Pixabay.com
FOTO: Didgeman/Pixabay.com

Premierul Spaniei, Pedro Sanchez, a anunțat că biletele și abonamentele vor fi gratuite pentru rețeaua feroviară locală și pe distanță medie deținută de stat.

Guvernul spaniol vrea ca prin această măsură să stimulez transportul publica și vine să contracareze creșterea prețurilor la energie din cauza războiului din Ucraina. Spaniolii vor putea solicita rambursarea integrală a călătoriilor pe care le vor efectua de la 1 septembrie până la 31 decembrie a acestui an.

Tot pentru a reduce impactul creșterii prețurilor la energie, guvernul spaniol a prevăzut și măsuri precum utilizarea aparatele de aer condiționat la o temperatură mai ridicat și un sistem de lucru combinat, la birou, dar și de acasă.

„Îmi voi da viața pentru a apăra clasa mijlocie și muncitoare a țării”, a spus Sanchez în timpul discursului său, „nu este vorba despre nimic care ne tulbură modul de viață, ci mai degrabă despre acțiuni care ne permit să ne apărăm valorile noastre, stilul de viață când aceștia sunt atacați”. În prezent, marea problemă cu care se confruntă Peninsula Iberică se referă în principal la inflația care a ajuns la 10,2% în iunie.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here