Românii din Spania vor primi dublă cetățenie

FOTO: Pixabay.com
FOTO: Pixabay.com

Guvernele Spaniei și României vor lucra împreună în vederea obținerii dublei cetățenii, a transmis premierul spaniol Pedro Sanchez.

„Vreau să subliniez faptul că atunci când se va întâmpla acest lucru şi sigur se va întâmpla, România va fi a treia ţară din Europa cu care avem acest tip de alianţă şi acest tip de recunoaştere.

Cred că este foarte important să lăsăm ministerele să lucreze în această direcţie. Se va forma un grup de lucru cu Ministerele Afacerilor Externe şi Afacerilor Interne şi după aceea vom dezvolta această idee.

Dar cred că mesajul pe care îl transmitem, de recunoaştere şi angajament, cel puţin din partea Guvernului Spaniei, de recunoaştere a contribuţiei comunităţii româneşti în ţara noastră, cred că acest mesaj este extraordinar şi vreau să le mulţumesc românilor şi româncelor care locuiesc printre noi şi evident acest lucru are legătură şi cu angajamentul nostru, dar şi cu angajamentul premierului român ca acesta să fie începutul unei relaţii pozitive pentru ambele ţări”, a arătat premierul spaniol, potrivit traducerii oficiale.

Spania are un astfel de acord referitor la dubla cetățenie cu Franța și Portugalia.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.