Românii din Diaspora sunt avertizați să nu mai recurgă la intermediari pentru obținerea unor servicii consulare

FOTO: B_Me/Pixabay.com
FOTO: B_Me/Pixabay.com

Ambasada României în Spania avertizează că românii care recurg la intermediari persoane fizice pentru obținerea unor servicii consulare se expun unor riscuri „serioase”. Autoritățile române precizează că acești intermediari nu sunt angajați ai Ambasadei sau a altor oficii consulare.

„Deseori aflăm că persoane fizice sau juridice oferă, contracost, servicii de intermediere pentru obținerea unor servicii consulare.

Vă informăm că astfel de reprezentanți NU sunt angajați ai Ambasadei României la Madrid, ai Consulatului General al României la Madrid sau ai altor oficii consulare ale României din Spania și nici NU au sprijinul nostru pentru intermedierea de astfel de servicii consulare.

Vă expuneți unor riscuri serioase atunci când vă cedați datele personale (nume, prenume, data nașterii, codul numeric personal (CNP), email, parole etc.) unor firme sau persoane fizice neautorizate să prelucreze aceste date în conformitate cu regulamentul GDPR.

Creați-vă un cont pe www.econsulat.ro și programați-vă la consulat ori de câte ori aveți nevoie de servicii consulare!”, informează Ambasada României în Spania. 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here