Probleme mari pe Aeroportul Otopeni. Zeci de curse au avut întârzieri

FOTO: ThePixelman/Pixabay.com
FOTO: ThePixelman/Pixabay.com

Pe Aeroportul Otopeni, lipsa de personal își spune cuvântul. Peste 50 de curse au avut întârzieri mai mari de 30 de minute în cursul zilei de joi. De asemenea, șase curse au fost anulate.

Printre cauzele întârzierilor se numără rotaţia aeronavei sau a echipajului, lipsa echipajului, încărcarea sau descărcarea obiectelor voluminoase sau defecţiuni ale aeronavei, anunță Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB).  

„În cursul zilei de joi, în intervalul orar 0:00 – 15:00, s-au înregistrat pe aeroportul Henri Coandă 56 curse întârziate (sosiri+plecări), cu un total cumulat de 4.377 minute. Dintre acestea, în 20 de cazuri, cauza întârzierii a fost rotaţia aeronavei sau a echipajului, alte cauze fiind restricţiile pe rută, facilităţile de aeroport, lipsa echipajului, încărcarea/descărcarea obiectelor voluminoase sau defecţiuni ale aeronavei”, spun oficialii CNAB, într-un comunicat citat de Agerpres.ro.

Potrivit acestora, numărul curselor unde s-au înregistrat întârzieri corespunde în mare măsură cotei de piaţă a companiilor aeriene, astfel încât cele mai multe s-au înregistrat la Wizzair (19 curse, totalizând 1.334 minute), TAROM (9 curse/570 minute), Ryanair (6 curse/725 minute). Şase curse au fost anulate de companiile aeriene, respectiv patru curse Wizzair şi două Eurowings.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here