Primar: „Cei care vin din Spania, Italia sau Germani aduc coronavirusul la noi”

covid

Primarul comunei Cristian, Ioan Seuchea, spune că a crescut numărul de cazuri de coronavirus în localitatea pe care o conduce din cauza românilor care se întorc din străinătate, de unde lucrează în Europa. Cristian înregistrează cea mai mare incidență raportată la mia de locuitori, din județul Sibiu. O analiză a Direcției de Sănătate Publică Sibiu arată că transmiterea în această localitate este una comunitară.

„Sunt oamenii care vin din Spania, din Italia. Sunt o mulțime de oameni care sunt plecați și vin încoace și aduc virusul. Asta se întâmplă, pentru că atunci când primim situațiile cazurilor acolo scrie de unde și când au venit: din Spania, din Italia, din Germania. Oamenii respectă regulile și deciziile de carantinare și sunt controlați de polițiști. Nu am văzut niciunul pe stradă până acum.

În comună se respectă toate regulile date de incidența pe care o avem. Sperăm ca în curând să se schimbe situația și la noi, pentru că oamenii se vaccinează. Merg într-una și se vaccinează. De exemplu, la noi în primărie, toată lumea este vaccinată, inclusiv eu”, spune Ioan Seuchea, primarul comunei Cristian, pentru publicația locală Turnul Sfatului.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here