O româncă revenită din Diaspora a fost impresionată de un spital din România

FOTO: valelopardo/Pixabay.com
FOTO: valelopardo/Pixabay.com

O româncă revenită din Diaspora după mulți ani și care s-a mutat în România, la țară, a fost impresionată de Spitalul din Tâgu Mureș. A ajuns aici cu unul dintre cei patru copii ai săi, care a fost supus unei intervenții chirurgicale.

„Nici 5 minute nu am așteptat și ne-a poftit cineva pe secția de Urgențe Pediatrie. Consultul a fost rapid, diagnosticul foarte bine pus și explicat…echipa de chirurgi foarte punctuală, mi-au explicat perfect riscurile operației, anesteziei etc. Eram albă la față și îmi curgeau lacrimile…Eu plângeam…dar și asistenta de pe SMURD plângea cu mine. M-au întrebat dacă am nevoie de apă, de 10 minute să mă reculeg și să mă gândesc…bine mi-au prins acele minute”, povestește tânara mămică pe grupul de Facebook „Mutat la țară – Viața fără ceas”.

După ce părinții și-au dat acordul pentru operație, copilul a fost dus în Secția de Chirurgie și supus intervenției chirurgicale de care avea nevoie. „Cel mai competent chirurg de pe secție a venit tocmai din Odorheiul Secuiesc pentru cazul nostru și a făcut o treabă impecabilă. În niciun minut actul medical nu a fost condiționat de bani sau orice altceva. Totul a fost impecabil”, a mai povestit femeia, pe grupul dedicate românilor care doresc să se mute la țară sau au făcut deja acest pas.

Potrivit tinerei mămici, șederea în spital a durat 11 zile, când totul a fost, la fel, „impecabil”. „Curățenie, angajați bine dispuși, mâncare cât de cât ok (în afară de cină), comunicare bună cu medicii etc. Copilul meu s-a recuperat impecabil, mi-au fost luate în considerare părerile, inclusiv în deciziile medicale…am fost întrebată înainte de orice intervenție, chiar și din operație.

De la 30 de zile de spitalizare estimate….am ajuns să plecăm acasă în a 11-a zi, voioși și recuperați. Per total, le acord nota 7.5. Este o notă foarte mare, țînând cont că mă așteptăm la cu totul altceva, la un mare eșec. Eu sunt mulțumită, eu care sunt atentă la orice…mai ales în momentele mele vulnerabile”, a punctat mama micului pacient.

Tânăra mămică a arătat ce putea merge mai bine, din punctual său de vedere. „Având în vedere că am avut fetele premature în Uk și am stat 5 luni cu ele în spital, pot afirmă că ar merge îmbunătățite următoarele lucruri:

  • Medicii să fie mai empatici (eventual dacă sistemul nu-i învață, să învețe de la asistente, ele au fost super empatice și simpatice)
  • Modul de exprimare a realității să fie unul pozitiv. Adică, medicii ar trebui învățați artele comunicării.
  • Să se încerce explicarea mai amănunțită a deciziilor medicale. Eu știu medicină și am înțeles 90% din termeni…dar altcineva în locul meu, s-ar fi pierdut.
  • Suportul psihic și emoțional pentru pacienți și aparțînători ar trebui introdus.
  • Camera de joacă pentru pediatrie.
  • Cina să fie mai consistentă.
  • Butoane în saloane pentru a chema asistentele.
  • Să nu se mai producă NICIO discriminare.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here