Mii de pasageri au probleme cu biletele de la Blue Air

FOTO: ThePixelman/Pixabay.com
FOTO: ThePixelman/Pixabay.com

Mii de pasageri ai companiei Blue Air s-au trezit cu zborurile anulate și în imposibilitatea de a-și recupera contravaloarea biletelor. Operatorul low cost spune că revenirea după pandemie este foarte dificilă și face tot posibilul pentru a opera zborurile programate, potrivit Observatornews.ro.

De asemenea, Blue Air transmite că au fost anulate 10% din zboruri din cauza livrării cu întârziere a noilor avioane pe care le-a comandat.

Cele mai multe curse anulate erau programate pentru lunile iunie și iulie spre Bruxelles, Barcelona, Torino, Milano sau Paris. Autorităţile recomandă în acest caz o plângere la Protecţia Consumatorilor, iar ultima variantă este instanţa de judecată. Firmele care se ocupă cu recuperarea banilor în numele clienţilor spun că Blue Air este operatorul de la care obţin cel mai greu o rambursare, potrivit Antena 1.

În luna februarie, un tribunal din Italia a acceptat intrarea companiei în concordat preventiv. O formă de protecţie juridică prin care nu-i poate fi declarat nici falimentul şi nici poprirea pe conturi. Activitatea operatorului aerian trebuie să fie supravegheată de stat, care, potrivit fostului ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, prin Guvernul Orban 2020, i-a acordat un ajutor semnificativ.

Potrivit lui Drulă, Ministrul Transporturilor are obligația prevăzuta în Ordonanță de Urgență de a monitoriza starea și sănătatea companiei.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here