Mesajul lui Iohannis pentru românii din Diaspora

FOTO: Presidency.ro
FOTO: Presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj celor din Diaspora, cu ocazia Zilei Românilor de Pretutindeni. Acesta le-a spus că este nevoie de talentul și competența tuturor românilor pentru clădirea unei țări prospere, în care cei plecați peste granițe să revină „cu bucurie”.

„Vă purtăm în gând pe toţi cei care sunteţi departe de casă şi de cei dragi şi ştim cât de dificil v-a fost în acest ultim an de grea încercare, în care, din cauza pandemiei, au fost necesare măsuri speciale de protecţie. Vă mulţumesc tuturor pentru responsabilitatea de care aţi dat dovadă şi solidaritatea pe care aţi manifestat-o faţă de cei rămaşi în ţară”, spune preşedintele.

El aminteşte de momentele dificile prin care au trecut, în perioada pandemiei, românii de peste hotare şi rudele lor de acasă.

„În timpul gravei perioade pandemice, mulţi români din străinătate s-au întors, nu numai cu gândul, în ţara natală, unii revenind temporar sau chiar definitiv acasă. Multe alte familii au fost însă despărţite din cauza contextului epidemiologic, dar vaccinarea împotriva COVID-19 ne oferă acum posibilitatea să punem capăt pandemiei şi să ne reluăm toate activităţile în siguranţă, să putem călători din nou pentru a ne reuni cu cei dragi”, susţine şeful statului.

Preşedintele le transmite celor plecaţi din ţară că, beneficiind de fonduri europene, România se va dezvolta prin „talentul şi competenţa tuturor românilor”.

„Depăşirea crizei sanitare ne va permite să ne concentrăm toate eforturile asupra unui obiectiv de o însemnătate fundamentală: construirea României post-pandemice. Beneficiind de fondurile europene care vor facilita investiţii masive în toate domeniile, ţara noastră va intra într-un amplu proces de dezvoltare şi reforme. Avem nevoie de talentul şi competenţa tuturor românilor pentru a clădi împreună o ţară prosperă, care oferă oportunităţi şi şanse reale tuturor, o ţară în care concetăţenii noştri plecaţi peste graniţe să revină cu bucurie”, afirmă Klaus Iohannis.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here