ITALIA. O româncă e acuzată de complicitate de uciderea unui doctor. Crima a fost pusă la cale de fiul medicului

FOTO: djedj/Pixabay.com
FOTO: djedj/Pixabay.com

O româncă este acuzată de complicitate la uciderea medicului Danilo Molducci, fost doctor generalist în Campiano. Planul și principalul autor al crimei este chiar fiul medicului, Stefano Molducc, în vârstă de 40 de ani. Crima a avut loc pe 28 mai 2021.

Îngrijitoarea medicului, în vârstă de 52 de ani, era românca Elena Vasi Susma. Aceasta este acuzată că a acționat în calitate de complice la administrarea unei supradoze de medicamente medicului, care a dus la moartea acestuia.

Românca s-a declarat întotdeauna nevinovată. Însă, cu toate acestea, judecătorul i-a trimis pe amândoi în ares preventiv și a stabilit începerea procesului în fața Curții de Assise peste o lună. Ambii riscă închisoarea pe viață.

Până în prezent, din analizele medico-legale comandate de procurorul general, rezultă că o doză de benzodiazepină administrată a fost în general terapeutică. Cu toate acestea, utilizarea acestui medicament în combinație cu problemele de hipertensiune ar fi putut agrava o decompensare cardiovasculară acută și ar fi putut duce la apariția unui edem pulmonar acut. În cele din urmă, s-a înregistrat o comoție cerebrală.

Investigațiile efectuate până acum de echipa mobilă din Ravenna arată că bărbatul de 67 de ani, care suferea de o boală de ceva timp și avea nevoie de un scaun cu rotile pentru a se deplasa, a fost internat de mai multe ori în spital din cauza abuzului de medicamente psihotrope din perioada 2014 până în primăvara anului trecut.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here