ITALIA. O româncă a învins cancerul și a ajuns campioană în sport

O tânără de origine română, care s-a stabilit la Palermo, a reușit să câștige, la Cardiff, în Marea Britanie, grand prix-ul englez „Victory invitational” cu două victorii consecutive la „grappling”, jiu jitsu brazilian no gi (fără gi-kimono). Este vorba despre Bianca Roșca, în vârstă de 26 de ani.

„Mi-am dorit enorm această victorie – a povestit Bianca Roșca pentru gds.it – am vrut să o aduc acasă, aici la Palermo. Am câștigat două lupte prin supunere și ambele în aproximativ 40 de secunde. Nu mă așteptam să câștig – a continuat ea – atât din cauza greutății, dar și pentru că adversarele erau destul de puternice și, evident, doreau și ele victoria.”

Potrivit Giornale di Sicilia, viața Biancăi nu a fost ușoară. În 2014 medicii au descoperit că tânăra româncă avea cancer la plămâni. Bianca și mama ei, Ionela, au pornit imediat spre Milano după aflarea diagnosticului pentru o vizită medicală mai detaliată, de specialitate, iar rezultatul a fost dramatic:

„Medicul mi-a spus că dacă nu mă operez îmi mai rămân două săptămâni de trăit. Astfel au intervenit de urgență, erau 20 de medici în sala de operații”, a povestit conaționala noastră.

Pentru a-i salva viața, doctorii au fost nevoiți să-i îndepărteze un plămân, dar lupta ei nu se terminase încă. A trebuit apoi să lupte cu cancerul ani la rând, până când, în cele din urmă, a reușit să-l învingă.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here