Gest emoționant al italienilor pentru o româncă fără casă

FOTO: ptrabattoni/Pixabay.com
FOTO: ptrabattoni/Pixabay.com

Cazul unei românce care dormea pe străzi i-a impresionat pe italienii din localitatea Mombretto di Mediglia, provincia Milano. Povestea ei a ajuns în presa locală. Românca, în vârstă de 39 de ani, a fost ajutată de serviciile sociale ale primăriei din localitate și cei de la Caritas, după ce italienii au fost impresionați de povestea ei.

Nu a vrut ajutorul oamenilor la început, apoi însă a acceptat să fie găzduită la un centru de cazare din Milano, scriu jurnaliștii de la 7giorni.info.

Femeia dormea pe un trotuar dintre un bar și un oficiu poștal. Pentru a rezista frigului, se înfășura în niște pături pe care le căra după ea într-un cărucior. Oamenii nu au trecut nepăsători pe lângă ea, i-au dat de mâncare, s-au interesat de starea ei de sănătate și au atras atenția serviciilor sociale ale primăriei.

Apoi, cu ajutorul carabinierilor și al unui traducător, au reușit să înțeleagă de unde e și ce vârstă are. Ea a spus că nu are pe nimeni în Italia, iar rudele ei sunt plecate în Spania. Carabinierii au reușit să-i stabilească identitatea cu ajutorul unui card pe care românca îl folosea la o fundație pentru a primi asistență.

O altă poveste a unui român i-a emoționat pe italieni săptămâna trecută.

Un român în vârstă de 37 de ani a fost amendat în localitatea Leganano, provincia Verona, pentru că a model din nisip o mică statuie efemeră care întruchipează un cățel cu pui. Potrivit legii locale, românul a ocupat ilegal domeniul public și nu a avut autorizație. Amenda pe care a primit-o de la Poliția Locală a fost de 173 de euro, potrivit publicației locale L‘Arena.

Trecătorii italieni s-au arătat indignați de amenda pe care au aplicat-o polițiștii locali și au început să pună mâna de la mâna pentru a-i plăti amenda.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here