Germanii: În România sunt cele mai periculoase șosele din UE

FOTO: DirkVE/Pixabay.com
FOTO: DirkVE/Pixabay.com

O analiză Die Welt arată că șoselele din Germania nu fac parte din grupul fruntaș al celor mai sigure șosele la nivel european.

Cele mai puţine victime din trafic se află în Malta (17) şi Suedia (20). Cu 31 de decese la un milion de locuitori, Germania se găseşte clar sub nivelul mediu al UE de 45 de cazuri, iar Franţa se situează exact la această valoare. Ţări ca Danemarca, Irlanda sau Olanda se prezintă mai bine faţă de cele mai mari două state.

Jurnaliștii germani mai remarcă faptul că cele mai periculoase șosele din UE sunt în România. După cum reiese din datele statistice actuale ale Comisiei UE privind victimele decedate în trafic, în 2020 numărul acestora a fost de 92 la un milion de locuitori în România. În grupa „fruntaşă” se află de asemenea şi Bulgaria (81), Lituania (78) şi Croaţia (72).

În total numărul victimelor de trafic din UE a crescut în 2021. Potrivit datelor statistice ale Comisiei, pe şoselele celor 27 de state membre au decedat 19.896 de persoane, ceea ce reprezintă faţă de anul precedent un plus de 6 procente. În comparaţie cu anul de dinaintea pandemiei de coronavirus, 2019, valorile erau cu 13 procente mai mici.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here