Germania vrea să angajeze lucrători străini pe aeroporturile sale

FOTO: TobiasRehbein/Pixabay.com
FOTO: TobiasRehbein/Pixabay.com

Autoritățile din Germania au intenția de a angaja lucrători străini pe aeroporturile sale pentru a pune capăt haosului care s-a creat în ultima perioadă din cauza lipsei de personal și anulări de zboruri în lanț, după ce a început vacanța.

„Guvernul prevede să permită intrarea de personal străin, de care este nevoie urgent, la muncă temporară în Germania”, anunţă, într-un editorial în ediţia de duminică a tablodului Bild, ministrul german al Muncii Hubertus Heil.

„Angajatorii este necesar să plătească un salariu convenţional şi să pună la dispoziţie locunţe decente pe perioadă temporară”, anunţă ministrul social-democrat, care dă asigurări că nu este vorba despre „dumping social”.

Guvernul nu precizează câţi străini urmează să fie invitaţi să consolideze lucrătorii de pe aeroporturi, însă Bild estimează că ar putea fi vorba despre un număr cu „patru cifre”, adică cel puţin 1.000.

La fel ca pe multe aeroporturi europene, reluarea traficului aerian după doi ani de perturbări din cauza pandemiei covid-19 nu a fost însoţită, pentru moment, de angajarea unor agenţi noi.

Acestei situaţii i se adaugă absenţe din cauza creşterii contaminărilor cu covid-19. Aeroporturile germane se confruntă în prezent cu o penurie de aproximativ 7.200 de profesionişti, potrivit unui studiu al Institului german de economie.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here