GERMANIA. Un român a rămas fără 100 de kilograme de fripturi și un pui de Husky

Un român care mergea spre Belgia, a fost oprit de autoritățile din Germania, iar în urma unui control au fost descoperite asupra sa provizii, dar și un cățel de rasă pentru care nu avea documente.

Șoferul român, care mergea spre Belgia, a fost oprit la sfârșitul săptămânii trecute pe autostrada A3, aproape de Frankfurt. Ofițerii care i-au controlat mașina i-au descoperit în bagaje 100 de kilograme de carne nerefrigerată, care era transportată la o temperatură ridicată, încălcând astfel regulile de siguranță alimentară. Însă polițiștii au fost și mai mirați când au găsit în mașină, într-o cutie de carton, un pui de Husky de aproximativ 5 săptămână, care nu era într-o stare foarte bună, relatează presa germană.

Cățelul, care nu avea acte de identitate și nici un alt document, a fost dus de urgență la un veterinar care l-a consultat și i-a acordat îngrijirile medicale necesare, românul fiind obligat să plătească factura de 800 de euro. Cu toate acestea, cățelul a fost reținut de autoritățile germane care l-au dus la un adăpost unde va fi hrănit și îngrijit până la primul vaccin. Ulterior i se vor întocmi documente, iar românul va putea să se întoarcă după el.

Întreaga cantitate de carne a fost confiscată și predată autorităților sanitar-veterinare, care au distrus-o. Contravaloarea operațiunii – 200 de euro – a fost suportată, de asemenea, de șoferul român.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here