DANEMARCA. O româncă e în greva foamei pentru că autoritățile i-au interzis să-și mai vadă copilul

O româncă în vârstă de 47 de ani, Hermina Gheorghe, rezidentă în Danemarca, este în greva foamei de zece zile, în fața Parlamentului din Copenhaga, pentru că i s-a interzis de autorităție să-și mai vadă copilul.

În 2014, fiul ei de 4 luni a fost luat de autorități și a rămas fără dreptul de a-și crește copilul. De atunci a început un maraton în instanțele daneze, dar și în România, unde cere repatriere fiului său minor, care este cetățean român.

În urmă cu aproape un an, autoritățile din Danemarca au decis ca băiatul să rămână la familia la care se află din 2014. De asemenea, judecătorii i-au sistat vizitele la care avea dreptul.

Motivația judecătorilor este că românca „nu respectă spațiul personal al copilului în timpul vizitelor” și că „acesta este agitat după întâlnirile cu ea”.

„Mie mi-a murit un copil de 14 ani, fiind răpus de leucemie. Când a venit pe lume ce de-al doilea copil, autoritățile daneze au concluzionat că n-au încredere să-mi cresc copilul, cu toate că am documente că sunt aptă și capabilă să-mi cresc copilul. Cu toate astea, am fost sechestrată de la naștere. William s-a născut prematur, cu patru săptămâni mai devreme de termen.

Am mai fost ținută sechestrată cu el timp de zece săptămâni, după care m-au dus la ședința la care au hotărât să-mi ia copilul. În perioada aceea am căpătat un șoc foarte puternic, nu puteam să mă exprim, nu înțelegeam ce se mai întâmplă. Nu mai puteam să gândesc. De atunci, lupt de 9 ani de zile să-mi salvez copilul. Fără niciun motiv, copilul meu a fost răpit”, spune Hermina.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here