Cinci români au fost arestați în Franța pentru „furturi sofisticate”

FOTO: 4711018/Pixabay.com
FOTO: 4711018/Pixabay.com

Pe data de 16 martie, joi, cinci cetățeni români au fost arestați la Chalon-sur-Saône, ca urmare a unei investigații judiciare demarate la Montluçon, sub acuzația de furt în cadrul unei bande organizate și asociere infracțională.

Se presupune că au avut loc unsprezece furturi în regiunile Allier, Ain, Saône-et-Loire, Charente-Maritime și Gironde.

Cei cinci cetățeni români au fost plasați în detenție preventivă și apoi au fost prezentanți în fața judecătorului de instrucție din Montluçon, pe data de 20 martie.

Aceștia au fost inculpați pentru furt în grup organizat și asociere infracțională și plasați din nou în detenție preventivă. În total, ei sunt acuzați de săvârșirea a unsprezece infracțiuni începând cu luna noiembrie a anului 2022, în regiunile Allier, Saône-et-Loire, Gironde, Charente-Maritime și Ain.

Echipele de cercetare din Moulins și Montluçon, responsabile pentru anchetă, intenționează să compare metodele folosite în alte jafuri din diferite zone ale Franței.

Parchetul din Montluçon a preluat cazul ca urmare a furtului dintr-o societate din Lamaids și a altor două societăți din Saligny-sur-Roudon, aflate în apropierea orașului Moulins. Din aceste societăți au fost sustrase instrumente sofisticate, cauzând pierderi financiare în valoare de câteva sute de mii de euro.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here