Ce regiuni din Italia mai sunt în zona roșie

FOTO: Free-Photos/Pixabay.com
FOTO: Free-Photos/Pixabay.com

De la începutul aceste săptămâni, după analiza pe care o face Ministerul Sănătății și Institutul de Sănătate din Italia, doar o singură regiune va rămâne zona roșie. Este vorba despre Valle d’Aosta. De asemenea, Sardinia, care până acum era în zona roșie, trece în cea portocalie.

În regiunea portocalie mai sunt acum Sardinia, Puglia, Basilicata, Calabria și Sicilia. În zona galbenă sunt regiunile: Abruzzo, Campania, Emilia Romagna, Friuli Venezia Giulia, Lazio, Liguria, Lombardia, Marche, Molise, Piemont, Toscana, Umbria și Veneto și provinciile autonome Bolzano și Trento.

Potrivit regulilor italiene, în regiunile din zona galbenă se face deplasare liber. Cei care vor să meargă ca turiști în zonele portocalii și roșii trebuie să demonstreze că au fost vaccinați sau să arate dovada unui test covid negativ făcut în ultimele 48 de ore. De asemenea, foarte important, adeverința de vaccinare emisă în statele UE este recunoscută în Italia.

Italia a depăşit, sâmbătă, pragul de 20 milioane de doze de vaccin administrate. Astfel 20.111.976 de doze au fost utilizate până în prezent în Peninsulă, conform datelor furnizate de autoritățile sanitare italiene.

14.084.097 de persoane au primit prima doză (reprezentând 23% din populația totală), iar 6.027.879 au fost imunizate (reprezentând 10% din populație).

Vineri, Italia își atinsese obiectivul de a administra 500.000 de vaccinări COVID-19 într-o singură zi, declara ministrul Sănătății, Roberto Speranza.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here