Cât te costă să faci școala de șoferi în Germania

FOTO: NadinLisa/Pixabay.com
FOTO: NadinLisa/Pixabay.com

Pentru a face școala de șoferi în Germania și pentru a obține permisul în această țară trebuie să știi în primul rând limba germană.

Potrivit regulamentului, cei care doresc să obțină permisul auto în Germania trebuie să aibă o vedere bună, o acuitate de cel puțin 70% la ambii ochi. Controlul se face la un cabinet oftalmologic și costă în jur de 7 euro. În certificatul pe care o să-l emită medicul se specifică dacă pacientul necesită sau nu ochelari de vedere, iar dacă raspunsul este afirmativ el este obligat să-i poarte în timpul condusului.

Cursul de prim-ajutor este obligatoriu și costă între 20 și 30 de euro. Cele șase ore pe care trebuie să le facă un aspirant la obținerea permisiului auto au două părți, una teoretică și alta practică. Cursul de prim-ajutor se poate face la asociații precum: Deutsche Rote Kreuz, Johanniter, Malteser Hilfsdienst, fie la Poliţie (Polizei) sau Pompieri (Feuerwehr).

Cât te costă să faci școala de șoferi în Germania. Ce taxe sunt

Taxele pentru testul de vedere – 6.43 euro, înscrierea la cele două probe (cea teoretică costă 22, 49 euro, iar cea practică 91,75 euro) și cererea care se depune la Straßenverkehrsamt (5,10 euro) sunt de regulă fixe.

Costuri variabile sunt la: înscrierea la școala de soferi: între 100 – 200 de euro, chestionarele costă între 30 și 100 de euro, fotografia costă între 6-10 euro, cursul de prim-ajutor între 20 și 30 de euro. Costurile școlarizării variază în funcție de land-ul sau orașul în care stai și pot ajunge chiar și până la 2.2000 de euro. O sedinta obisnuita, ce dureaza 45 de minute, porneste de la 24 de euro si poate ajunge la 45 de euro. Orele speciale, facute seara, pe autostrada variaza intre 30 si 60 de euro/ per sedinta.

Pentru prelucrarea cererii depuse în vederea obținerii permisului auto si pentru eliberarea acestuia se mai platesc in jur de 40 euro. Regiunile cu cele mai piperate costuri sunt Bayern, Baden Würtemberg, Schleswig-Holstein, iar la polul opus se află Sachsen, Brandenburg și Thüringen.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here