Bebelușul preluat de autoritățile din Danemarca după ce părinții români au fost acuzați de agresiune s-a întors în România

FOTO: Arhivă personală
FOTO: Arhivă personală

Copilul român, preluat la începutul anului de autoritățile din Danemarca după ce ar fi fost agresat de părinți, a fost adus în țară. Anunțul a fost făcut de Ministerul Afacerilor de Externe și ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea.

Copilul a fost însoţit în timpul zborului de către bunicii materni,  care vor avea grijă de el în continuare, minorul fiind supravegheat de autorităţile române competente, potrivit digi24.ro.

 Potrivit MAE, finalizarea cu succes a acestui caz de instituţionalizare, prin aducerea în România a minorului, identificat ca „M.R.”, şi încredinţarea acestuia bunicilor materni, s-a realizat „în baza mecanismelor de cooperare existente la nivel naţional pentru cazurile de copii români faţă de care s-au dispus măsuri de protecţie pe teritoriul altor state. „Acesta este rezultatul strânsei colaborări dintre MAE şi Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie şi instituţiile omoloage din Danemarca, cu sprijinul autorităţilor locale române responsabile în ceea ce priveşte protecţia drepturilor copilului”.MAE subliniază că situația a fost gestionată constant de către reprezentanţii Ambasadei României la Copenhaga, în cooperare cu instituţiile române competențe, încă din luna februarie. Misiunea diplomatică a fost notificată de familia din România cu privire la reţinerea de către autorităţile daneze a părinţilor români ai copilului, preluarea acestuia de către serviciile sociale din Danemarca şi plasarea lui în grija unei familii substitutive din acest stat.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.