UDMR divorțează la mișto de PSD

UDMR divorțează la mișto de PSD
Foto: B1

UDMR a dat ”delete” colaborării cu majoritatea PSD-ALDE. Lumea să stea liniștită, urmează un ”undo”. UDMR divorțează la mișto de PSD.

Alertați de sondaje și de atitudinea maghiarilor de rând (care tradițional fac parte din electoratul de dreapta și în plus sunt sătui până în gât de guvernarea PSDragnea), UDMR-știi s-au grăbit să se distanțeze de PSD folosind ca pretext scandalul declanșat în jurul soldaților români îngropați în cimitirul din Valea Uzului. În speranța că astfel își vor îmbuna coetnicii și vor reuși să adune numărul de voturi necesar trecerii pragului electoral minim. Așa cel puțin a fost tradusă de majoritatea asistenței zicerea lui Kelemen Hunor: ”Începând de astăzi, UDMR nu va susține nici o inițiativă sau măsură a Guvernului. Până la soluționarea situației cimitirului din Valea Uzului, protocolul de colaborare între UDMR și coaliția PSD-ALDE rămâne fără obiect”.

Adio dar rămân cu tine. UDMR divorțează la mișto de PSD

În realitate, ruperea de către UDMR a protocolului de colaborare parlamentară cu PSD-ALDE nu numai că este de fațadă, dar poate aduce voturi în plus nu doar Uniunii ci inclusiv PSD-ului și asta din partea românilor mulțumiți de ruperea cârdășiei cu UDMR.

Oare însă îi vor vota degeaba pe pesediști din moment ce cârdășia acestora cu udemeriștii nu are nici pe dracu’. Dovadă în acest sens stă și zvonul care a început să circule pe piață conform căruia pesediștii ar lua în calcul suplimentarea de către ei, din voturile personale, procentul lipsă care ar putea ține UDMR-ul sub pragul minim de 5%.

Zvon foarte credibil din moment ce o distanțare reală a UDMR ar lăsa PSD-ul fără majoritate în Camera Deputaților – adică exact în parohia lui Dragnea. Ca urmare, cea mai probabilă poză a zilei este că UDMR a rupt protocolul de ochii comunității maghiare alergice la guvernarea PSD și în general la partidele de stânga. Asta în timp ce udemeriștii lui Kelemen Hunor și pesediștii lui Liviu Dragnea își continuă netulburați trocurile și jocurile pe sub masă.

În ceea ce-i privește pe extremiștii maghiari dezaxați care se războiesc cu crucile soldaților români morți în cele două războaie mondiale, aceștia pot sta liniștiți. Chiar dacă s-a deschis un dosar penal în această cauză, românii majoritari puși în funcții de protectori politici (protectori pesediști în prezent) vor avea grijă să tergiverseze/mușamalizeze ancheta. În plus, se știe că Justiția românească nu are dreptul să judece niciun maghiar dacă se dorește prevenirea/evitarea momentelor în care udemeriștii încep să urle ca din gură de șarpe.

Iar dacă românii dirijați de PSDragnea se dovedesc suficient de gentili, putem să punem pariu că udemeriștii vor vota în continuare alături de majoritatea PSD-ALDE, doar că înainte se vor fasoli un pic în Parlament și asta pentru impresie artistică.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here