PRM ar putea miza în continuare pe Sebastian Ghiță

Sebastian Ghiță pe lista PRM
Sebastian Ghiță mizează tot pe voturile naționaliștilor, la fel ca în 2016

Fostul electorat al lui Vadim Tudor ispitește multe partide, începând chiar cu PSD. Cel care a decis însă să dea direct iama în electoratul naționalist mioritic este Sebastian Ghiță. Iar planul îi poate reuși câtă vreme PRM ar putea miza în continuare pe Sebastian Ghiță chiar și fără alianța cu PRU.

Principala problemă a politicianului ”el fugitivo” este că BEC-ul și după aceea ÎCCJ l-au lăsat din start fără PRM. În plus, fiica lui Vadim Tudor a sărit la gâtul lui Ghiță pe motiv că se folosește, fără niciun drept și merit, de numele și imaginea celebrului și răposatului ei părinte pentru a trece de porțile Parlamentului European.

Sebastian Ghiță pe lista PRM rămâne o opțiune

Planul croit de Ghiță la Belgrad și livrat prin intermediul actualului lider PRM Victor Iovici le-a surâs însă peremiștilor. Pe scurt, era vorba despre alierea PRU și PRM pentru ca împreună să adune din zona naționalistă numărul de voturi necesar trimiterii a măcar unu – doi reprezentanți (primul fiind Sebastian Ghiță) în Parlamentul European. Ulterior, Ghiță și televiziunea lui urmau să readucă PRM-ul la viață politică cu ocazia alegerilor locale și generale din 2020.

Cum însă luptele date de urmașii lui Vadim Tudor pentru preluarea șefiei PRM nu au ajuns la un final juridic, alianța PRM-PRU a fost respinsă atât de BEC cât și de judecătorii de la ÎCCJ. Rezultatul: Sebastian Ghiță poate candida și doar în numele PRU, dar PRM s-a trezit într-un mare impas, situație confirmată de președintele Victor Iovici.

”Alianța PRM-PRU a căzut la Înalta Curte de Casație și Justiție. Vineri a dispărut delegația avocatului din dosar și sâmbătă ne-a respins. Nu știm încă ce vom face. Sâmbătă avem ședință de Birou permanent și discutăm să vedem ce și cum facem în continuare. Sunt două variante: să luăm decizia de a pune niște oameni pe listele PRU, dar acei oameni părăsesc partidul pentru că așa este legal și aici este o problemă delicată, mai ales că ei vor pierde și vechimea în partid, trebuie văzut cum facem. Altă posibilitate este să încercăm să candidăm singuri, dacă ne lasă instituțiile statului. Biroul permanent zice dacă mergem cu ăștia (PRU – n.r.), dacă mergem singuri sau poate zice că nu suntem pregătiți din punct de vedere juridic pentru aceste alegeri – pentru că nu ne-au lăsat să ne înscriem – și atunci ne pregătim pentru prezidențiale, locale și parlamentare. Mai mult pentru locale și parlamentare, pentru că acelea sunt importante”, a precizat Victor Iovici pentru ”Cetățeanul”.

Iovici, Funar și Neacșu sună adunarea pentru foștii peremiști

Tot el a spus și că PRM încearcă să-i unească din nou pe naționaliștii români, motiv pentru care Ilie Neacșu a și vorbit, recent, cu Gheorghe Funar despre adunarea tuturor celor care au fost peremiști. Demersul este întru totul susținut și de Victor Iovici, care consideră că nu este normal ca România să nu aibă și ea naționaliștii ei dat fiind actualul context european: ”Și domnul Funar vrea să ne unim, să sprijinim o listă cu naționaliști, nu știm care e lista aia deocamdată dar om vedea. Naționaliștii (români – n.r.) nu or să aibă niciun reprezentant în Parlamentul European și asta nu este un lucru bun nici pentru noi ca partide, nici pentru România. În Europa, trendul naționalist este extraordinar de mare numai la noi e pe dos pentru că nu vor unii, nu înțeleg de ce le este frică. Înainte le era frică pentru îi făcea domnul președinte (Corneliu Vadim Tudor – n.r.) cu ou și cu oțet, dar acum? Le e frică de forța noastră, că avem un electorat stabil? Noi trebuie să ne unim, am discutat și cu Funar, în principiu, să vedem acum ce vrea fiecare, cum vrea, și să vedem ce facem. Oricum, e pe repede înainte, ne-am trezit târziu”.

În câteva zile, conducerea PRM va decide pe ce drum va merge la europarlamentarele din acest an. Cert este că, deși Justiția a stricat alianța PRM-PRU, Sebastian Ghiță încă mai poate avea de partea lui partidul ”Tribunului”.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.