Dragnea și compania au declanșat jihadul împotriva lui Dăncilă

Dragnea și compania au declanșat jihadul împotriva lui Dăncilă
Foto: YouTube

Susținătorilor lui Liviu Dragnea nu le mai arde de Înviere și de ouă roșii, se chinuie să o readucă la ascultare pe doamna premier. Dragnea și compania au declanșat jihadul împotriva lui Dăncilă.

Stânga-mprejur făcută scurt de Viorica Dăncilă i-a luat prin surprindere pe pesediști. Nu chiar pe toți însă dacă se adeverește zvonul conform căruia Dăncilă s-ar fi întâlnit recent, la Viena, cu Ioan Mircea Pașcu și Miron Mitrea. Doi pesediști de viță veche (deci cu priză la mulți social-democrați) și în mod cert neamorezați de Dragnea, mai ales Pașcu – europarlamentar proaspăt ”pensionat” forțat de Dragnea.

Rădulescu ”Mitralieră” o amenință pe șefa Guvernului

Urmași ai unui ateu declarat – Ion Iliescu, pesediștii de astăzi nu au avut nicio greață să o amenințe fără perdea pe Viorica Dăncilă chiar în Vinerea Mare. Autorul amenințării: Cătălin Rădulescu, dublura lui Codrin Ștefănescu atunci când trebuie mitraliate mesajele lui Dragnea atât către poporul român cât și pentru poporul pesedist.

Concret, Rădulescu a spus că intenționează să le propună pesediștilor eliminarea funcției de președinte executiv din organigrama de conducere a partidului. Motivul: PSD are un lider votat de toți social-democrații și deci nu este nevoie de încă un președinte, executiv. Rădulescu și-a lansat amenințarea în eter (a făcut-o într-o intervenție telefonică la B1TV) iar înainte a insistat că Viorica Dăncilă este obligată să respecte deciziile luate de BEx în cazul Guvernului. În viziunea lui Rădulescu – și cu siguranță în mintea majorității social-democraților, Guvernul este al PSD, nu al României, iar premierul, oricare ar fi el, este un simplu sclav pe plantația partidului, recte a lui Dragnea.

Cum Rădulescu este una dintre trompetele lui Dragnea, e clar că acesta îi transmite lui Dăncilă că trebuie să-și vină-n mintenaș în fire. Ceea ce înseamnă practic ”reperarea” onoarei lui Dragnea cu o restructurare imediat după Paște. O restructurare prin care Eugen Nicolicea și nu altul să fie uns ministru al Justiției – acesta fiind cel de-al doilea mesaj dat în clar tot de Rădulescu.

S-a învârtit roata: Dragnea i-a luat frica lui Dăncilă

Al treilea mesaj, subliminal de această dată, este că pesediștii lui Dragnea au decis să se urce cu picioarele pe Dăncilă dacă aceasta nu mai dansează cum cântă jupânul. Iar ca dovadă că nu-i nimic de glumă, Rădulescu a lăsat să plutească în aer și posibilitatea ca PSD să vrea un alt premier.

La prima vedere agresivitatea asaltului dat asupra lui Dăncilă miră, în fond Dragnea s-a mai confruntat și cu alte fronde interne, dar pe toate le-a înăbușit cu succes. Lucrurile se leagă însă dacă sunt citite în cheia scenariului în care funcția de președinte executiv dublată de cea de premier îi permite lui Dăncilă să preia, la o adică, șefia PSD.

Varianta elimină practic din ecuația debarcării lui Dragnea principala obiecție: lipsa unui lider de rezervă. Pe Viorica Dăncilă este greu, imposibil chiar, să o etichetezi ”lider politic”. Această eticheta se poate lipi însă pe fruntea unui premier care pe deasupra mai este și nr 2 în PSD și exact asta este ceea ce-l bagă azi în boală pe Liviu Dragnea. Și care din păcate ar putea să bage România toată într-o nouă criză politică după europarlamentare.

Adevărul este că Dragnea nu stă deloc pe roze, cu toți trandafirii PSD. CCR și ÎCCJ îl țin în tensiune învârtindu-se una în jurul cozii celeilalte în cazul procesului de care se teme și nu toți ”greii” PSD beliți de el au tăiat-o la Pro România lui Ponta (Paul Stănescu de exemplu nu a făcut-o), deci mai are destui spini în partid. Două aspecte care, alăturate conversației despre care se spune că a avut-o Dăncilă cu Pașcu și Mitrea, pare să-i fi băgat serios în priză pe Dragnea și ai lui, de unde și agresivitatea manifestată inclusiv public față de doamna lor premier.

Se știe că Dragnea a încălecat partidul cu ajutorul unui Birou Executiv alcătuit și cumpărat de el. Guvernarea și toate avantajele sale fac marea masă a partidului să pună batista pe țambal, dar asta nu înseamnă că pesediștii mai sunt amorezați de Dragnea. Dimpotrivă, sătui de scuipături și huiduieli, cei mai mulți s-ar debarasa de el dacă ar fi siguri că nu pierd puterea – o varianta posibilă cu un PSD preluat de Dăncilă.

Viabilitatea acestui scenariu este confirmată chiar de jihadul declanșat de Dragnea și ai săi împotriva lui Dăncilă. Finalul acestei noi telenovele pesediste este greu de anticipat acum însă un lucru e clar: Liviu Dragnea e bun l-a tras și încâlcit ițe dar are cea mai proastă mâna la premieri, indiferent de sex.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here