Toți Doamne și toți trei. Dragnea și-a completat cununa de miniștri cu alte trei perle

Dragnea și-a completat cununa de miniștri cu alte trei perle
Foto: Capital

Cele trei propuneri de miniștri proaspăt făcute de PSD respectă toate regula ”scapi de dracu’ și dai de ta-su”. La nivel profesional și/sau uman, după caz. Dragnea și-a completat cununa de miniștri cu alte trei perle.

Ministerele vizate sunt Justiția, Fondurile Europene și Românii de pretutindeni, dar singura remaniere serioasă este cea care vizează Justiția. La celelalte două portofolii este vorba despre o schimbare necesară din moment ce actualele titulare, Rovana Plumb și Natalia Intotero, au primit alte două sinecuri: locuri eligibile pe lista PSD pentru alegerile europarlamentare.

Doi parlamentari ”macho” și o duducă din pepiniera lui Voiculescu – Grapini. Dragnea și-a completat cununa de miniștri cu alte trei perle

PSD-ul putea să profite de situație și să pună în locul celor două doamne ministre, care nu au rupt cu nimic gura târgului guvernamental, niște profesioniști. PSDragea ar fi demonstrat așa că e interesat de atragerea fondurilor europene, implicit de demararea/derularea unor investiții interne. În plus, ar fi putut drege un pic imaginea PSD-ului în ochii diasporei. Nu a fost însă să fie câtă vreme în locul lui Plumb a fost propusă Oana Florea iar în locul lui Intotero urmează să vină Tit Liviu Brăiloiu. Două personaje despre care lumea a mai auzit câte ceva, din păcate.

Despre doamnă de exemplu s-a auzit atunci când Dragnea i-a dat pe mână Comisia ”Sufrageria lui Oprea” (după numirea președintelui Mihai Fifor în Guvern – n.r.). Plină de zel și dornică să-și mulțumească șeful, Oana Florea s-a jucat de-a anchetarea alegerilor prezidențiale din 2009 și a prezentat la final un raport confuz și total inutil. Important a fost că duduia deputat (un adevărat boboc pesedist cu o vechime în partid de doar vreo doi ani la vremea respectivă) a demonstrat că pune suflet în îndeplinirea sarcinilor trasate de Dragnea. Calitate dobândită probabil la școala lui Dan Voiculescu, pe vremea când Oana Florea era director executiv al FACIAS, o fundație înființată în 2008 de proprietarul Antenelor. Funcție de conducere sacrificată în favoarea celei de asistentă la Parlamentul European (2014-2016), unde Florea a lucrat pentru Maria Grapini, Claudia Țapardel și Viorica Dăncilă, asta conform Press One.

Beneficiind de asemenea înalte relații în imperiul pesedist, Oana Florea a împușcat scaunul de ministru al Fondurilor Europene. Iar dacă va fi cu adevărat numită, românii au mari șanse să împuște în continuare francu’, la fel ca pe vremea lui Plumb.

Tit Liviu Brăiloiu va da folclor la tot cartieru’ în diaspora

Senator la primul mandat, constănțeanul propus de Dragnea să fie ministru al Românilor de pretutindeni a demonstrat până acum doar că îi place să vorbească frust și apăsat. Când se confruntă cu Opoziția de exemplu, Brăiloiu nu se încurcă în finețuri politice și nici măcar în ei șapte ani de acasă, motiv pentru care a îndrăznit să i se adreseze unei colege senator ca pe un maidan portuar: ”Prințeso, s…i p…a”. Acest distins senator al României este și cel care i-a numit ”ciobani” pe jurnaliștii care îl așteptau pe ministrul Mihai Fifor, după o ședință a Comisiei de apărare din Senat. Rămâne acum de văzut ce epitete va folosi cu românii din diaspora, mai ale că aceștia au din start un mare defect: cam toți sunt antipesediști.

Lui Nicolicea i se trântesc în nas ușile studiourilor TV, dar i se deschide poarta Ministerului Justiției

Eugen Nicolicea folosește un limbaj colorat, ba chiar suburban câteodată, atât în disputele cu parlamentarii adversari cât și cu jurnaliștii. Cu aceștia din urmă a ajuns la conflicte verbale care au dus inclusiv la darea lui afară din studiourile a două televiziuni, Realitatea și Digi. Viu contestat de Opoziție, care îl acuză de comportament ”grobian” și de măcelărirea legilor Justiției împreună cu Florin Iordache și Șerban Nicolae, Eugen Nicolicea este parlamentar fără nicio pauză din 1992. A intrat în Parlament fiind de profesie inginer și ulterior a terminat și facultatea de drept, la Spiru Haret în forma Învăţământ la Distanţă. Deși toată lumea recunoaște că știe bine Regulamentele, cutumele și legile, Nicolicea este acuzat că se folosește de tot felul de chichițe și interpretează totul cu rea credință, în interes personal și/sau de partid.

Deși Liviu Dragnea l-a prezentat pe Nicolicea ca fiind ”o propunere foarte bună” pentru fotoliul de ministru al Justiției, adversarii PSD-ului spun în cor că Iohannis are toate motivele să-l refuze. Chiar și așa însă, PSD-ul poate să renunțe la remaniere și să treacă la varianta de rezervă, restructurarea Guvernului. Caz în care președintele României nu mai are nimic de spus, decizia aparține doar Parlamentului. La fel de adevărat este că o restructurare îl obligă pe Dragnea să-și etaleze din nou majoritatea. O majoritate care, fără ajutorul UDMR-ului, se ține doar în 4 – 5 voturi în plus. Un plus micuț care riscă oricând să devină minus. Norocul lui Dragnea și al cetei lui este că nici pesediștii și nici aldiștii nu admit să-și pericliteze accesul la ciolan.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here