Surse: Dragnea, „persona non grata” în PSD

Dragne, ”persona non grata” în PSD
Foto: Constanta.ro

Condamnarea lui Radu Mazăre învolburează din nou apele pesediste. Dragnea, „persona non grata” în PSD.

Începând de miercuri, pesediștii sunt făcuți borș pe Liviu Dragnea și asta după ce Radu Mazăre a fost condamnat, definitiv, cu executare.

Condamnarea fostului primar al Constanței a căzut ca un trăsnet în PSD, unde toată lumea bună fusese asigurată de Liviu Dragnea că gata, s-a terminat cu problemele: DNA e pusă cu botul pe labe, magistrațiilor li s-a arătat că s-a întors roata, iar Codurile penale au fost schimbate în mod corespunzător.

Necazul lui Mazăre i-a trezit pe pesediști

Inițial, Dragnea a fost crezut, dar beleaua în care a intrat Mazăre a deschis ochii pesedeilor, care acum își acuză șeful, off the record, ce-i drept, că a avut grijă să-și salveze doar pielea lui, pe toți ceilalți i-a lăsat baltă.

Furioși, o parte dintre pesediști speră din tot sufletul că, odată ”recuperat” și pus la răcoare, Radu Mazăre va începe să-și deșerte sacul. Unul în care se află multe povești despre Dragnea și începuturile ascensiunii lui în PSD, la umbra influenților ”baroni” Radu Mazăre și Nicușor Constantin. În plus, pesediști cu vechi state în partid jură că Mazăre știe și povestioare legate de diverse combinații/afaceri în care a sticlit și mustața actualului lider PSD.

Din acest motiv unii dintre pesediști se îndoiesc că statul român se va grăbi cu extrădarea lui Mazăre din Madagascar, dar adaugă că asta nu-i va ajuta cu nimic pe colegii cu probleme penale. Va fi doar o altă strategie favorabilă doar pentru Liviu Dragnea.

Extrapolând, posibil este ca necazul care a dat peste Mazăre să readucă la viață remanierea care a băgat râca între Dragnea și Dăncilă. Și asta pentru că, în cazul în care va încerca să tergiverseze extrădarea lui Mazăre, Dragnea va vrea pe altcineva ministru al Justiției, nu pe Ana Birchall. Ceea ce înseamnă că toți acoliții lui Dragnea o vor înghesui din nou pe Viorica Dăncilă, pentru a o forța să accepte restructurarea Guvernului via Parlament și nu remanierea aflată la pixul lui Klaus Iohannis.

Una peste alta, condamnarea lui Radu Mazăre pică foarte prost nu numai pentru el, ci și pentru colegii săi de partid. Mazăre s-a ales cu un viitor brăzdat de gratii, alții pesediștii cu noi spaime legate de soarta dosarelor/proceselor lor iar Dragnea este acuzat că și-a mințit colegii și a băgat întregul partid la apă doar pentru interesul său: ”De tras tragem toți, ne-am dus la fund ca bolovanul, dar de profitat profită doar el”.

Pe acest fond, dacă PSD se învârte și de un scor prost la europarlamentare, Dragnea își poate face bagajele. Mai greu îi va fi cu alegerea destinației, dar măcar știe că trebuie să evite Costa Rica și Madagascar, două țări tentante și exotice dar care au demonstrat că nu se jenează să-i bage la bulău pe românii hărțuiți de Justiția mioritică.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here