Dragnea cade când cântă ”Cucoșii” lui Carmen Dan

Cu PSD lucrurile sunt clare: niciun câine nu pleacă de la măcelărie și niciun social-democrat nu se va atinge de Dragnea cât timp partidul este la guvernare. Problema este că, lăsat în (și cu) boii lui, Dragnea distruge nu ”statul paralel” ci osatura instituțională a statului aflat la vedere și cunoscut sub numele de România.

Conform rezultatului de la BEx-ul de vineri, este clar că mulți dintre contestatarii lui Dragnea urmăreau de fapt doar să mai primească ei un biscuit, o măslină, o atenție, ceva. Odată omeniți, au pus batista pe țambal și l-au reconfirmat pe Dragnea. În fond, mulți pesediști așteaptă ca Dragnea să rezolve problema amnistiei și abia după aceea să-l debarce.

Realitatea este că Liviu Dragnea nu mai are viitor politic, orice ar face, iar războiul din PSD nu are nimic moral sau principial. Este doar o ordinară luptă pentru putere pe care ”dizidenții” o și duc prost din moment ce s-au arătat a fi oripilați de ideea debarcării lui Dragnea din fruntea Camerei Deputaților – avansată de Opoziție.

Asta deși tot dizidenții din PSD au spus că Dragnea nu merită și nu poate să conducă un partid. Este în schimb potrivit să fie șef în Parlament, implicit al treilea om în ierarhia țării, în opinia respectivilor.

Meciul cu Firea, băgat în prelungiri de procurori

Chiar dacă a depășit cu bine momentul în care gruparea Firea i-a cerut demisia din fruntea PSD, Liviu Dragnea trebuie să decidă pe cine sacrifică în dosarul mitingului din 10 august. Prima variantă, prefectul Speranța Cliseru, căzut definitiv. Doamna prefect nu vrea iar Firea se opune categoric să i se ia Speranța. A doua candidată naturală pentru rolul de ”acar Păun” este ministra Carmen Dan, dar în fața acesteia face zid însuși Dragnea. Pe care de altfel mulți îl bănuie că ar fi de fapt principalul responsabil pentru ieșirea Jandarmeriei la atac pe 10 august.

Carmen Dan
Apărată de aripa lui Dragnea, Carmen Dan poate fi dată în gât de pana lui Cucoș

Cum politicienii se aoperă și se țin în șah unii pe alții în urât mirositoarea afacere din 10 august, ”de serviciu” pe post de vinovați rămân șefii Jandarmeriei. Șefi rotiți dar care de fapt sunt aceiași fie că este vorba despre foști sau actuali.

Exact aici povestea se poate complica pentru politicienii apărați deocamdată de tăcerea primilor jandarmi ai țării. Tăcuți și fideli dar care au dat-o deja în bară cu niște amănunte date procurorilor în timpul cercetărilor. Deocamdată, Carmen Dan iese cu pieptul în față să-i apere pe jandarmi. Sau mai exact pe ea, dacă e să fim drepți, motiv pentru care doamna a și sărit calul acuzându-i pe procurori de încercarea de ”intimidare” a jandarmilor și de acuzarea ”la ordinul lui Iohannis” a gradaților care s-au pus cu bătuta pe români. Idee îmbrățișată de altfel de întreaga conducere a PSD care, conform liderului Liviu Dragnea, a ”decis” că Jandarmeria a acționat ”corect și legal” pe 10 august și că procurorii vor acum să-i intimideze pe bieții jandarmi.

Cum doamna ministru a călcat cu tocurile într-o anchetă judiciară, zicerile ei au fost imediat sancționate de procurorul general și de CSM. Nu că admonestările CSM-ului ar conta la PSD, dar așa se obișnuiește, ”corect și legal” ca să-l cităm pe Dragnea, într-un stat de drept.

Revenind însă la jandarmii ”agresați” de procurori, trebuie spus că ei reprezintă punctul vulnerabil al duo-ului Dragnea-Dan. Și asta pentru că oamenii tac cât tac, dar dacă vor fi găsite probe ”Cucoșii” lui Carmen Dan vor cânta tot ce știu pentru a scăpa mai ieftin. Abia atunci lucrurile vor deveni cu adevărat interesante, și asta nu numai la PSD.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here