De la „Cațavenc”, la „tonomat”. Uimitoarea apropiere a lui Hillerin de Horia Teodorescu, baronul PSD de Tulcea

Hillerin

Ani de zile, „cațavencul“ Patrick André de Hillerin i-a făcut viața amară baronului PSD Horia Teodorescu cu tot felul de dezvăluiri despre ilegalitățile din ograda CJ Tulcea. Anul trecut, atacurile au încetat brusc.

Misterul a fost lămurit după ce s-a aflat că ziaristul a bătut palma pentru preluarea conducerii editoriale a cotidianului local Obiectiv de Tulcea, ”portavocea” lui Horia Teodorescu, controlat de oameni de încredere ai acestuia.

Presa locală, pentru puterea locală

Încântat nevoie mare de noul său proiect, Patrick André de Hillerin anunța un model de presă apropiat de comunitate.

Am primit o ofertă de la acționari să preiau managementul editorial. (…) Am un proiect amplu. Oricum, planul meu era să lansez o publicație locală, acum aplic proiectul pe Obiectiv. Vreau să ieșim cu un model de presă locală mult mai apropiat de comunitate, care să nu fie transcrieri ale știrilor centrale. O presă făcută local, despre local“, declara Hillerin, în exclusivitate pentru Paginademedia.ro.

Entuziast, jurnalistul s-a rupt de trecutul care îl lega de Teodorescu, fiind „asmuțit” de acesta pe o nouă țintă – agricultorii privați concesionari de terenuri agricole din Tulcea, dar mai ales pe cea mai profitabilă dintre acestea – Agrodelta Sireasa, firmă controlată de fostul senator Traian Rece.

Hillerin ediția 2013 – despre ”baronii” Teodorescu și Hogea

HillerinÎn 2010, când a devenit preşedinte al organizaţiei judeţene a PSD, Horia Teodorescu şi-a propus să candideze şi să câştige preşedinţia Consiliului Judeţean. N-a fost uşor, dar ar fi fost imposibil dacă nu ar fi avut şi sprijinul primarului PDL de Tulcea, Constantin Hogea. Amiciţia transpartinică, pe care la nivel naţional unii o numesc coabitare, a apărut firesc, în timp, pe marginea contractelor de lucrări. Numai că, spre deosebire de înţelegerea istorică dintre Băsescu şi Ponta, înţelegerea dintre cei doi baroneţi locali nu s-a lăsat cu documente scrise şi nici n-a fost negociată atât de lin. Practic, cel care a făcut primul pas a fost Hogea, care a început să strângă cu mânuţa-i hulpavă gura sacului cu bani, aşteptând, pentru a o deschide la loc, să dispară orice articol cu referire la declaraţia-i de avere din ziarul local controlat de Teodorescu”, tuna și fulgera, în ianuarie 2013, Patrick André de Hillerin împotriva actualului său mentor.

Acum când a fost înrolat de ziarul controlat de ”baronetul local” Horia Teodorescu, Patrick André de Hillerin a învățat să ”coabiteze”.

„Cațavencul” a învățat să „coabiteze”

Atacurile împotriva Agrodelta Sireasa au început imediat ce ”cațavencul” a preluat Obiectiv de Tulcea.

În ultimii ani, de exemplu, această amenajare agricolă, concesionată pe mărunțiș, a adus Consiliului Județean doar aproximativ 20 de euro pe hectar în redevențe anuale. Și a adus și multe probleme, concesionarul fiind un individ lacom și nesătul, care recunoaște autoritatea doar atunci când are de luat, nu și atunci când are de dat. Din acest an, după licitațiile care stau să înceapă în curând, amenajările agricole din Deltă ar trebui să aducă cel puțin 160 de euro pe hectar redevențe anuale. (…) Ei bine, sumele astea vor veni, poate, într-o zi, dar nu atât de repede. Trei mari concesionari, Agrodelta Sireasa, Delta Rom și Anglo Rom, refuză pur și simplu să elibereze terenurile pentru care nu mai au contracte de concesiune și să le predea Consiliului Județean. (…) Așa că, orice ar alege autoritățile, fie renaturare, fie finanțare pentru buget, vor alege de pomană câtă vreme dăunătorii Deltei nu vor fi scoși de pe terenurile pe care deja le ocupă abuziv”, scria ”obiectiv”, la sfârșitul anului trecut, ziaristul care vrea să facă ”un alt fel de presă”.

Citește și Baronii PSD, în război cu agricultorii privați din Tulcea! Miza, un miliard de euro pentru fraude cu bani europeni

Atacurile împotriva concesionarilor (Hillerin nu a aflat încă mai nimic despre puterea unui contract semnat prin libera voință a părților și nici nu a înțeles că „dreptul de concesiune este un drept real, definit ca atare în literatura juridică – n.n.) pentru a-i determina pe aceștia să cedeze la abuzurile CJ Tulcea, au continuat cu aceaeși cadență și anul acesta, aspect asupra căruia vom reveni într-o ediție viitoare.

Articol publicat de Subiectiv de Tulcea

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.