A pus pe jar 150 de polițiști. Un bărbat se ascundea la iubită, dar a anunțat că este sechestrat de un necunoscut

A pus pe jar 150 de polițiști
Un bărbat a pus pe jar 150 de polițiști

Un bărbat din localitatea Hârseşti, Argeș, care anunţase că este sechestrat a fost căutat de 150 de poliţişti. În cele din urmă a fost găsit în locuinţa unei femei, unde se ascundea pentru a se sustrage de la plata unor datorii.

Bărbatul, de 42 de ani, care locuia singur, plecase de acasă încă din data de 27 septembrie şi nu mai revenise, dispariţia fiind sesizată de mama sa, a anunţat, marţi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş.

„Din primele verificări, poliţiştii au stabilit că acesta s-ar fi deplasat pe raza localităţii Ştefăneşti, pentru a ridica salariul de la firma unde lucra, cerând să intre în concediu medical, după care nu a mai fost văzut. În seara zilei de 7 octombrie, acesta şi-a sunat sora, alarmând-o că ar fi într-un loc necunoscut, de unde nu este lăsat să plece”, se precizează într-un comunicat al IPJ Argeş. Conform aceleiaşi surse, bărbatul a fost căutat de 150 de poliţişti, care au scotocit albia pârâului Cotmeana, izlazul şi peste 50 de proprietăţi din localitatea de domiciliu.

„În urma căutărilor, bărbatul a fost găsit în timp ce se ascundea în locuinţa unei femei de 47 de ani, din aceeaşi localitate, cu care bărbatul avea o relaţie. Cel în cauză şi-a justificat gestul invocând nişte datorii financiare”, informează IPJ Argeş.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română – Biroul Operaţiuni Speciale Piteşti, la căutări participând şi 20 de jandarmi.

Amenzi de până la 5.000 de lei pentru apeluri false la 112

Persoanele care alertează fals agenţiile specializate de intervenţie, prin 112, sunt obligate să suporte costurile legate de logistică, deplasare, utilizarea sistemelor tehnice, cheltuielile cu personalul, iar amenda maximă se majorează la 5.000 de lei, prevede proiectul privind organizarea şi funcţionarea Sistemului naţional unic pentru apeluri de urgenţă adoptat marţi în plenul Senatului.

Proiectul de act normativ generează, potrivit expunerii de motive, „schimbări în legislaţia naţională care vor permite asigurarea unui răspuns cât mai prompt la urgenţele cetăţenilor prin îmbunătăţirea posibilităţilor de preluare şi gestionare a informaţiilor de localizare asociate apelurilor de urgenţă în vederea creşterii gradului de acurateţe şi de precizie a localizării apelanţilor aflaţi într-o situaţie de urgenţă şi, totodată, prin punerea la dispoziţia dispecerilor/autorităţior a unui set mai larg şi mai precis de informaţii de localizare, în scopul unui răspuns cât mai eficient al autorităţilor la situaţii de urgenţă”.

Conform proiectului de act normativ, „pentru un plus de eficienţă în corectarea comportamentelor contravenţionale şi descurajarea efectuării de alerte false, cuantumurile amenzii aplicate pentru săvârşirea acestei contravenţii au fost majorate astfel: cuantumul minim a fost majorat de la 500 la 1.500 de lei, iar cel maxim de la 1.000 la 5.000 de lei”.

Proiectul va fi trimis spre dezbatere şi adoptare la Camera Deputaţilor, care este for decizional.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.