Viitor sumbru pentru PSD. Cine face anunțul .

Victor Ponta

Liderul Pro România, Victor Ponta, compară situaţia de acum din PSD, când Viorica Dăncilă este susţinută să candideze la alegerile prezidenţiale, cu cea din 2008, când Cristian Diaconescu a fost desemnat candidat la Primăria Capitalei, deşi majoritatea bucureştenilor, inclusiv „poporul pesedist”, îl prefera pe Sorin Oprescu. „Cine nu învaţă din greşeli le repetă – până când va dispărea din istorie!”, afirmă Ponta, menţionând că el compară „situaţii şi greşeli politice”, nu persoane. „Pentru PSD timpul s-a întors în 2008 / fac aceleaşi greşeli şi ticăloşii – şi vor fi din nou sancţionaţi de oameni şi de realitate”, mai spune el.

„Cine nu învaţă din greşeli le repetă – până când va dispărea din istorie! Sau mai pe înţelesul unora: «deşteptul învaţă din greşeala altuia, prostul nu învaţă nici din greşeala lui»”, a scris, sâmbătă, pe Facebook, Victor Ponta.

El aminteşte că, în 16 aprilie 2008, majoritatea bucureştenilor, inclusiv „poporul pesedist”, îl prefera pe Sorin Oprescu candidat la Primărie împotriva lui Vasile Blaga PDL, dar conducerea PSD l-a desemnat pe Cristian Diaconescu.

„Toţi ştiau atunci că dl Diaconescu nu avea nicio şansă – şi totuşi l-au împins în faţă (unii pentru că aveau blat cu PDL şi Vasile Blaga, alţii pentru că îl urau pe Oprescu şi mulţi din prostie). Rezultatul îl cunoaşteţi – Oprescu a devenit Primar şi PSD a pierdut Alegerile Parlamentare şi Prezidenţiale din 2008 şi 2009! Orbirea câtorva lideri a avut un preţ plătit de toţi românii! Mă bucur că atunci m-am ridicat împotriva ticăloşilor şi proştilor şi l-am susţinut pe Oprescu / aşa am putut în 2010 să mă apuc de reconstrucţia social democraţiei”, afirmă Ponta.

El arată că, acum, „mulţi oameni normali, de bun simţ (inclusiv cei mai mulţi dintre votanţii pesedişti) văd în Mircea Diaconu singurul candidat puternic în lupta cu Klaus Iohannis – cu toate acestea Conducerea PSD o lansează tot la ROMEXPO pe Viorica Dăncilă (tot cu Miron Mitrea şef de campanie) – tot cu sanse zero de victorie!”.

Ponta adaugă că rezultatul este previzibil: „PSD va pierde catastrofal şi Alegerile Prezidentiale dar şi cele locale şi parlamentare din 2020”.

„Eu compar situaţii şi greşeli politice – nu persoane (Diaconescu este un om inteligent şi educat – nicio legatură cu Dăncilă ignoranta şi analfabeta – doar naivitatea şi acceptarea rolului de marionetă a unor ticăloş fără scrupule. Pentru PSD timpul s-a întors în 2008 / fac aceleaşi greşeli şi ticăloşii – şi vor fi din nou sancţionaţi de oameni şi de realitate. Eu însă nu mai aştept să salvez PSD în 2021 / nu poţi să salvezi tot timpul un om care vrea să se sinucidă – salvez însă social democraţia alături de colegii mei din ProRomânia!”, susţine Ponta.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.