Retrocedare bizară la Piața Miniș. Muncitorii lui Negoiță scot dalele puse peste piatra cubică a fostului Negoiță

centru comercial la Piața Miniș
Sâmbătă trecută, când copacii încă existau

La Piața Miniș din Sectorul 3 al Capitalei, muncitorii scoteau sâmbătă după amiază dalele de beton de pe un teren de nici 50 mp situat în incina complexului comercial.

Muncitorii nu știau de ce au foști puși să scoată dalele, însă pensionarii din zonă susțin că terenul a fost revendicat și apoi retrocvedat. Trebuie menționat faptul că dalele cu pricina fuseseră puse în urmă cu câțiva ani de actualul primar al Sectorului 3, Robert Negoiță, peste piatra cubică pusă de predecesorul său, Liviu Negoiță.

Terenul în cauză fusese amenajat atât de fostul cât și de actualul Negoiță cu bănci și mese la care pensionarii și nu numai jucau șah și table. Zona de la Piața Miniș este extrem de animată când nu plouă, în afară de jucătorii propriu-ziși, mulți dintre ei veniți cu câinii în lesă, fiind prezenți și nelipsiții chibiți. Nici gerurile cele mai năpraznice nu-I împieducă pe împătimiții tablelor sau ai șahului să stea ore întregi la masa de joc, protestând zgomotos atunci când zarurile ”o iau razna” (la table) sau adversarul mută calul cu o mișcare de maestru (la șah, de această dată).

Dalele au fost scoase la Piața Miniș. În alte părți s-au surpat

În nici o oră, muncitorii tocmiți de Primăria Sectorului 3, condusă de pesedistul Robert Negoiță, au terminat treaba la Piața Miniș, iar dalele scoase au fost stivuite frumos, astfel încât ele să poată fi ridicate ulterior și amplasate în altă parte, unde va fi nevoie.

Este vorba de acele dale cu care a fost împânzit tot Sectorul 3 de când primar este actualul Negoiță, care a făcut trotuare paralele cu cele construite de fostul Negoiță. În acest fel, spațiul verde din Sectorul 3 al Capitalei a fost diminuat considerabil, însă ”marea betonare” a mers înainte, în ciuda protestelor activiștilor de mediu și ale simplilor cetățeni.

Și mai sunt și alte probleme. În multe cazuri dalele au fost puse prost, astfel încât s-au creat gropi, adevărate capcane pentru pietoni, așa cum se poate vedea în imaginile alăturate, trimise pe Facebook de o cititoare a site-ului Cetateanul.net. Pozele au fost făcute pe trotuarul situat pe diagonală chiar cu sediul Primăriei Sectorului 3.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here