Raport Eurostat. Bucureștenii sunt mulțumiți de orașul lor, însă doar 6% sunt satisfăcuți de curățenie

sondaj Eurostat

Peste 80% din locuitorii Bucureştiului se declară mulţumiţi să trăiască în oraş, însă doar 6% sunt foarte satisfăcuţi de curăţenia din Capitală, potrivit datelor din 2015 prezentate într-un raport Eurostat.

Doar 6% din locuitorii Bucureştiului se declară foarte mulţumiţi de curăţenia din oraş, iar 31% sunt relativ satisfăcuţi – acestea fiind unele dintre cele mai mici cote înregistrate de capitalele europene. Nici nu este de mirare, dacă privim imaginea alăturată, surprinsă în urmă cu câteva zile de un cititor al Cetateanul.net pe Șoseaua Iancului, în apropiere de Piața Iancului.

La capitolul servicii medicale oferite de medicii şi spitalele din oraş, 40% din locuitorii din Bucureşti se declară mulţumiţi. La nivelul UE, locuitorii din Amsterdam (98%) sunt cei mai mulţumiţi de serviciile medicale.

În ceea ce priveşte şcolile din oraş, 48% din persoanele din Bucureşti sunt mulţumite, relevă acest raport Eurostat. La nivelul Uniunii Europene, persoanele care trăiesc în Dublin (83%), Nicosia, Ljubljana şi Helsinki (79%) sunt cele mai satisfăcute de şcolile existente.

Potrivit raportului, 10% din locuitorii din Bucureşti se declară foarte satisfăcuţi de locurile publice din oraş precum pieţe, magazine sau zone pietonale, iar 46% sunt oarecum mulţumiţi. Mai mult, 83% din locuitorii Bucureştiului se declară mulţumiţi să trăiască în oraş. Primele poziţii în clasamentul european sunt ocupate de persoanele din Vilnius (98%), Copenhaga şi Stockholm (97%), Luxemburg şi Viena (96%).

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.