Puținele piste de biciclete din București, blocate de mașini. Cum a parcat un șofer pe Bd Liviu Rebreanu

piste de biciclete

Puținele piste de biciclete amenajate pe arterele din Capitală sunt blocate de șoferi nesimțiți, care nu sunt sancționați de organele de poliție locală de la primăriile de sector.

În imaginea alăturată se poate vedea cum a parcat un șofer mașina pe Bulevardul Liviu Rebreanu din Sectorul 3, blocând atât trecerea de pietoni cât și pista de biciclete.

CITEȘTE și Pistele de biciclete de la Piaţa Presei, transformate în parcări

Și asta în condițiile în care în prezent Bucureștiul are doar 7 km de piste de biciclete. În perioada 2008 și 2010 Primăria Capitalei a plătit nu mai puțin de 11 milioane de euro pentru amenajarea a 122 km de piste de biciclete. Acestea au fost amenajate pe trotuar, prin vopsirea asfaltului, însă fără că bordurile să fie aduse la nivel și având tot felul de obstacole pe traseu (chioșcuri de ziare, florării, stâlpi, pomi, tomberoane), iar Poliția Rutieră le-a închis pentru că nu erau sigure.

Cei 7 km de piste de biciclete sunt pe: pe Bd. Liviu Rebreanu (1,67 km), str. Buzesti (1,24 km), Bulevardul Aviatorilor (2,11 km ), Bd. Constantin Prezan (0,5 km) str. Constantin Marinescu (0,45 km), Calea Victoriei și Buzesti (cu mențiunea că deseori pista e blocată de mașini parcate, stâlpișorii de pe margine au fost scoși, iar marcajele au început să se șteargă).

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.