UPDATE FOTO+VIDEO Câteva sute de oameni, la protest în Parcul IOR. Cetățenii nu vor betoane în loc de spațiu verde

Mii de oameni sunt așteptați sâmbătă după amiază, începând cu ora 14,00, la un protest în Parcul IOR, față de includerea parcelei retrocedate în 2005 în categoria ternurilor construibile.

UPDATE Câteva sute de oameni au participat la protest în Parcul IOR

Câteva sute de oameni au participat sâmbătă, pe o vreme câinoasă, la protestul organizat la intrarea în Parcul IOR dinspre Magazinul Titan. Cetățenii cer ca parcela retrocedată în 2005 de Adriean Videanu să fie expropriată de Primăria Capitalei, pentru cauză de utilitate publică, așa încât să rămână zonă verde. Participanții la acest protest în Parcul IOR au semnat și o petiție în acest sens.

Mobilizarea la acest protest în Parcul IOR a fost făcută atât pe Facebook cât și prin afișe lipite la intrarea în blocurile din Sectorul 3.

Iată postarea de pe Facebook care cheamă cetățenii la protest în Parcul IOR:

„12 ha de teren din parcul IOR- zona Metrou Titan au fost retrocedate suspect în 2005, parcela reprezentând aproximativ 1/5 din parcul IOR, 1/3 dacă nu luăm în calcul lacul. În urmă cu cinci ani o petiție cu mii de semnături ale cetățenilor din Sectorul 3 cerea în mod expres reintegrarea în parcul IOR a celor 12 hectare. Timp de patru ani nu s-a făcut NIMIC! Mai mult, Primăria a închis intrarea dinspre stația de Metrou Titan cu gard sudat și se continuă lucrările de delimitare, facilitând practic scoaterea acesteia din circuitul funcțional al parcului. Noi, care ne-am plimbat copiii pe aleile de aici acum nu mai putem intra! Practic se repetă scenariul bazei sportive Spartac. Vă invităm la un protest pașnic sâmbătă, 17.11.2018, ora 14:00, la intrarea în parcul IOR de la stația de metrou TITAN, pe toți cei interesați de salvarea parcului nostru. Vom semna un memoriu pentru includerea acestui teren la nivelul Capitalei în registrul spațiilor VERZI, acesta fiind amenajat ca parc încă din vremea regimului comunist, din anul 1967. De asemenea, având în vedere că suntem deficitari la nivel de Capitală la capitolul spații verzi față de standardul european, păstrarea destinației zonei IOR – metrou Titan ca spațiu verde este o cauză de utilitate publică și cerem demararea urgentă a procedurii de expropriere. Nu mai vrem betoane, parcul trebuie să aparțină pe deplin cetatenilor!”.

Protest în Parcul IOR. Negoiță a retras PUZ, dar terenul rămâne construibil

După ce a fost pur și simplu pus la zid de societatea civilă, primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a decis în urmă cu fix o lună să retragă planul urbanistic zonal care prevedea posibilitatea construcției de blocuri în Parcul IOR.

Proiectul de PUZ Sector 3 prevedea posibilitatea construcției de blocuri în Parcul IOR, porțiunea de 12 hectare retrocedată de Adriean Videanu, precum și în Parcul Brâncuși. Însă chiar dacă a fost retras acest PUZ, rămâne în vigoare cel vechi, care prevede că parcela de 12 ha este teren construibil, așa că oamenii ies la protest în Parcul IOR.

LĂSAȚI UN MESAJ