GALERIE FOTO Rușine! Stațiile de autobuz și refugiile de tramvai din București arată deplorabil

tramvai

Că tramvaiele și unele din troleibuzele puse în circulație de RATB în fiecare zi sunt foarte vechi și murdare este doar o parte din problema transportului public din Capitală. Dacă însă pentru reînnoirea flotei sunt necesari mulți bani, nu același lucru se poate spune și despre stațiile de autobuz și refugiile de tramvai, iar multe dintre ele arată deplorabil pentru o capitală europeană a secolului 21.

Ar fi necesară o investiție minimă pentru ca refugiile de tramvai și stațiile de troleibuz și autobuz să arate decent, chiar dacă mijloacele de transport sunt necorespunzătoare. Măcar să nu-ți rupi gâtul atunci când cobori din tramvai!

Multe dintre refugiile de tramvai, chiar și cele care au fost refăcute în ultimii ani, au fost lăsate de izbeliște. Dalele montate au început să joace sub pașii călătorilor, iar unele dintre ele au și dispărut, lăsând în urmă gropi, în care utilizatorii transportului în comun se pot împiedica, mai ales cei mai în vârstă.

Imaginele surprinse de reporterul Cetateanul.net pe refugiul de tramvai de la Depoul RATB Titan, acolo unde întorc liniile 19, 27 și 40. Plin de gropi, care devin adevărate capcane pentru pasagerii tramvaielor.

Pe de altă parte, nici stațiile de autobuz nu arată cine știe ce. Mărturie stau imaginiletramvai alăturate, surprinse de un cititor al Cetateanul.net în stația de autobuz tramvaiAviator Popișteanu, de pe Bulevardul Ion Mihalache. Carevasăzică într-o zonă considerată altfel selectă a Capitalei României. Aici a fost pre vremuri un butic, care apoi s-a închis și au rămas pereții de tablă ruginită.

Gabriela Firea vrea să modernizeze refugiile de tramvai

De situație este conștientă și primarul general, Gabriela Firea, care a anunţat luni, că Primăria Municipiului Bucureşti intenţionează să modernizeze staţiile de autobuz şi refugiile de tramvai.

„Staţiile de autobuz arată deplorabil. Acestea, împreună cu refugiile de tramvai trebuie modernizate ş trebuie să asigure atât confortul călătorilor cât şi protecţie când este foate cald sau ninge şi, de asemenea, să fie şi o sursă de informare a călătorilor cu privire la traseu sau la orele când ajung autovehiculele în staţie. Practic, în acest moment se lucrează la toată documentaţia şi în scurt timp vom anunţa şi lansarea acestui program”, a declarat Gabriela Firea.

Edilul a mai anunţat că PMB intenţionează să schimbe cabinele de vânzare a biletelor cu aparate de vânzare a titlurilor de călătorie. „În acest moment se lucrează la studiul de fezabilitate pentru înlocuirea tuturor cabinelor în care se vând tichete cu aparate electronice pentru vânzarea tichetelor de călătorie”, a mai declarat primarul general.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here