FOTO Pasajul Piața Sudului, lăsat de izbeliște de Primăria Capitalei. Beznă și scări rulante oprite

Pasajul Piața Sudului, partea pietonală, a fost lăsat de izbeliște de Primăria Capitalei, la nici un an și jumătate de la ianugurarea sa.

Dacă te încumeți să o iei prin pasaj (pentru că altfel nu ai cum, din moment ce trecerile de pietoni au fost desființate) dinspre BIG Berceni spre Sun Plaza dai de un peisaj desprins parcă din filmele de groază.Pasajul Piața Sudului

Noroc că toate telefoanele mobile au lanternă, pentru că altfel nu ai reuși să străbați pasajul, deoarece iluminatul nu funcționează, așa cum se și poate vedea din imaginea alăturată. În plus, nu toate scările rulante nou-nouțe funcționează, iar pe unele s-au așternut deja frunze uscate, semn că nu s-au mai urnit de ceva vreme.

Pasajul Piaţa Sudului a fost redat integral circulaţiei în luna iulie a anului trecut fiind deschis şi pasajul pietonal, în timp ce trecerile de pietoni de la suprafaţă au fost desfiinţate. „Contractul a fost semnat în 2014 cu termen de finalizare 2015. Din cauza unor erori de proiectare şi a slabului management, acest proiect a fost blocat. Valoarea totală a proiectului a fost calculată iniţial la 19,5 milioane de euro. Din această sumă ar fi fost eligibilă o sumă echivalentă a 90%, care ar fi trebuit atrasă de la Uniunea Europeană. Din păcate, din cauza erorilor de proiectare, Primăria a pierdut în 2015 finanţarea şi doar 15% din fonduri europene au fost folosite pentru proiect, restul fiind banii municipalităţii. În final, proiectul costă 18,3 milioane de euro, nu cât s-a calculat iniţial“, spunea la vremea respectivă primarul general Gabriela Firea despre pasajul care ar trebui să scadă cu 70% timpul de aşteptare în trafic.

CITEȘTE și Început de Sorin Oprescu, inaugurat de Gabriela Firea. S-a deschis integral Pasajul Piața Sudului

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here