Peste 180 de utilaje şi circa 1.300 de operatori acţionează pentru deszăpezire în București, traficul rutier desfăşurându-se în condiţii normale de iarnă, arterele principale fiind curăţate „la negru” în proporţie de 95%, se laudă Primăria Capitalei.
„Se acţionează la pluguit şi împrăştiat material antiderapant. Stocul de material antiderapant total este de 12.000 de tone. În funcţie de evoluţia condiţiilor meteo, numărul de utilaje va fi suplimentat, parcul pregătit pentru intervenţia de pluguit şi împrăştiat material antiderapant fiind de peste 400 utilaje”, precizează PMB.
În ceea ce priveşte acţiunile de deszăpezire în București ale Societăţii de Transport Bucureşti, aceasta are asigurate 34 de utilaje pentru activitatea de deszăpezire, precum şi 549 de angajaţi, dintre care 253 sunt repartizaţi pentru curăţarea refugiilor de tramvai. STB SA a acţionat cu materiale antiderapante, respectiv clorură de calciu, sare şi nisip, menţionează Municipalitatea.
Potrivit sursei citate, STB SA monitorizează permanent fluxurile de călători şi este pregătită să intervină pentru a asigura transportul călătorilor în condiţii de iarnă. „Conform dispoziţiilor primarului general, 12 echipaje ale Direcţiei Siguranţă şi Ordine Publică şi ale Direcţiei Control au verificat în teren, pe tot parcursul nopţii, modul în care operatorii de salubritate din toate sectoarele Capitalei îşi îndeplinesc obligaţiile, potrivit Programului de deszăpezire aprobat de Primăria Capitalei”, menţionează comunicatul PMB.
Deszăpezire în București. Se acționează doar pe artrele principale
În urma controalelor efectuate în teren şi a monitorizării video pe camerele de supraveghere amplasate în principalele intersecţii, s-a constatat faptul că aceştia au acţionat prin împrăştiere de material antiderapant pe arterele din urgenţa I şi II, precum şi în zona rampelor, pantelor, podurilor şi staţiilor STB, arată PMB.
„Totodată, având în vedere temperaturile scăzute şi ninsoarea abundentă, echipele DGASMB au distribuit băuturi calde (ceai şi supă), geci, bocanci, pături sau mănuşi persoanelor fără adăpost care au refuzat cazarea în centrele sociale. În centrele DGASMB sunt în prezent cazate 246 de persoane fără adăpost”, precizează comunicatul.
Ce ”uită” să precizeze Primăria este că majoritatea trotuarelor și a străzilor secundare este aproape impracticabilă, pentru că nimeni nu a intervenit aici la deszăpezire în București.
Cetățeanul TV