Cum s-au transformat în canale navigabile pistele noi pentru biciclişti de la Piaţa Presei

La fiecare ploaie, pistele pentru biciclişti de la Piaţa Presei, inaugurate anul trecut odată cu pasajul subteran, se transformă în adevărate canale navigabile, pentru că au fost construite prost.

Constructorul nu a făcut panta dinspre pistele de biciclete înspre spaţiul verde, aşa cum ar fi fost normal, pentru a se scurge apa, ci invers.

În consecinţă, la prima ploaie toată apa se adună pe piste, iar bicicliştii riscă să-i stropească pe pietonii aflaţi pe trotuarul alăturat. Dacă ar fi fost vorba de o lucrare realizată acum zece ani, ar fi avut circumstanţe atenuante, însă pistele cu pricina au fost inaugurate în vara anului trecut, de primarul general de la acea vreme Sorin Oprescu.

Pasajul subteran Piaţa Presei are o lungime de aproximativ 800 de metri şi este amplasat la intersecţia a patru artere cu trafic ridicat – şoseaua Bucureşti-Ploieşti, şoseaua Kiseleff, bulevardul Mărăşti şi bulevardul Poligrafiei. Valoarea investiţiei, care a inclus şi trotuarele şi pistele pentru biciclişti, a fost de 60,4 milioane de lei, fără TVA.

Pasajul subtraversează piaţa pe direcţia Nord-Sud, pe sensul de intrare în Capitală, iar legătura între şoseaua Bucureşti-Ploieşti şi şoseaua Kiseleff se face pe două benzi de circulaţie. În subteran se desprinde o bretea separată, care face legătura cu bulevardul Mărăşti.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here