Brăila: Gardurile cimitirelor, cosmetizate cu imagini din istoria orașului

Gardurile celor două cimitire din Brăila vor fi cosmetizate într-un mod original, prin montarea unor panouri cu imagini din istoria municipiului, la inițiativa primarului Marian Dragomir. 

Primarul Brăilei , Marian Dragomir, vrea că brailenii care vin la cimitir că să aprindă o lumânare sau să se roage pentru morți să vadă imagini din istoria municipiului. Edilul vrea să fie montate panouri cu imagini din istoria orașului pe gardurile celor două cimitire importante , și anume Cimitirul “Sf. Constantin” și Cimitirul „Radu Negru” . Angajații direcțiilor serviciilor publice au toaletat copacii din apropiere, au îndepărtat vegetația și au refăcut trotuarul care înconjoară cimitirul .Primarul Brăilei, Marian Dragomir, anunţa, în cadrul unei conferinţe de presă susținute în luna iunie,”cosmetizarea” gardurilor Cimitirului Radu Negru şi Cimitirului “Sf. Constantin”, prin montarea unor panouri inedite cu imagini, un fel de “expoziţie în aer liber” după modelul celei din municipiul Buzău.

“O să vedeţi a altă amenajare a gardului de la Cimitirul Radu Negru, dar şi o prezentare inedită, fiind vorba de intrarea în municipiul Brăila (…). Noi am abordat următoarele teme: gardul de la Cimitirul “Sf. Constantin” va avea o abordare privind istoria municipiului Brăila cu imaginile pe care le-am găsit în arhivă Primăriei şi la Muzeul Brăilei, o expoziţie cu o tematică privind războaiele de eliberare duse de soldaţii români, brăileni în special, iar la intrarea în Brăila, dinspre Buzău, gardul cimitirului va fi reabilitat, iar imaginile vor reprezenta unele clădiri monumente istorice sau reprezentative pentru municipiu, realizate în nuanţe alb-negru, pentru a pune o patină a timpului pe ceea ce înseamnă istoria municipiului Brăila”, spunea  primarul Marian Dragomir.

Demersul primarului Brăilei a stârnit reacții pro şi contra, contestării afirmând că prin montarea panourilor s-ar reduce considerabil porțiunea de trotuar.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.