Mihai Fifor: Vreau până vineri situația școlilor care nu dețin avize sanitare și de incendiu

Fifor îl acuză pe Iohannis că a plătit oameni să facă plângeri la Facebook împotriva celor care îl critică
sursa foto: Google

Ministrul interimar de Interne, Mihai Fifor,  a solicitat , luni, prefecţilor o situaţie a unităţilor de învăţământ care nu au avize de la direcţiile de sănătate publică şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

„Până vineri, doresc o situaţie cu fiecare UAT în parte, cu fiecare subunitate de învăţământ care nu are aviz DSP, cu cauza pentru care nu are acest aviz, cu măsuri care se pot lua, pentru a putea să avizăm din punct de vedere al sănătăţii publice aceste unităţi de învăţământ. Acolo unde nu avem apă potabilă, vreau să ştiu, pe lângă situaţia pe care am cerut-o cu toaletele, îmi trimiteţi situaţia cu fiecare unitate de învăţământ care nu are apă potabilă în momentul de faţă şi, totodată, până miercuri, un plan de măsuri să vedem cum putem să asigurăm apă potabilă pentru unităţile de învăţământ unde nu există”, a cerut ministrul Fifor, la o videoconferinţa organizată la sediul MAI.

Prefecţii din mai multe judeţe au afirmat că sute de şcoli nu au avize DSP din cauza lipsei apei potabile şi a toaletelor.

 

„Solicit prefecţilor ca, până diseară, împreună cu inspectorul general şcolar, să prezinte o situaţie cu toate unităţile de învăţământ de pe raza fiecărui UAT care nu au grup sanitar în acest moment. Se va prezenta această situaţie prin prefecturi şi, împreună cu domnul ministru Breaz, vom face analiza astfel încât să putem prezenta doamnei prim-ministru şi să luăm măsuri urgente în acest sens. Totodată, dorim să ştim care este situaţia cu şcolile care nu au autorizaţie în acest moment şi care sunt măsurile astfel încât toate unităţile de învăţământ să poată fi autorizate să poată să înceapă procesul de învăţământ la timp”, a mai spus  Fifor.

 

 

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.