Rectorul şi prorectorul Academiei de Poliţie şi-au dat demisia

Rectorul şi prorectorul Academiei de Poliţie şi-au dat demisia
Sursa foto: Digi24 tv

Rectorul şi prorectorul Academiei de Poliţie şi-au dat demisia, astăzi, după ce ministrul Carmen Dan le-a solicitat-o şi după ce au fost puşi, de DNA, sub control judiciar în dosarul privind ameninţarea unui jurnalist, a declarat Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne.

„Ca urmare a solicitării ministrului, atât rectorul cât şi prorectorul Academiei de Poliţie şi-au dat demisia. Vorbim de doi oameni care ocupau funcţii de conducere în cea mai importantă instituţie de învăţământ a Ministerului Afacerilor Interne, o instituţie care pregăteşte viitori ofiţeri, viitori lideri ai structurilor MAI. Toţi aceşti tineri au venit la Academia de Poliţie având în vedere reputaţia impecabilă a Academiei de Poliţie. Au venit cu mare aşteptări crezând că aici vor găsi doar oameni cu principii, oameni de la care să înveţe şi care să le fie exemple atât în viaţă cât şi în carieră. Avem o mare responsabilitate faţă de aceşti tineri şi mai ales profesorii care le sunt sau ar trebui să le fie mentori nu trebuie să uite niciodată că faptele lor au consecinţe şi nu creează prejudicii de imagine doar instituţiei ci dezamăgesc nişte copii”, a declarat Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne.

MAI a anunţat, iniţial, că ministrul Carmen Dan solicită demisia lui Adrian Iacob şi Mihail Marcoci, rectorul, respectiv prorectorul Academiei de Poliţie, luând act de controlul judiciar sub care au fost plasaţi cei doi în dosarul privind ameninţarea Emiliei Şercan. Cei doi vor fi puşi la dispoziţie.

Comanda Academiei de Poliţie va fi asigurată, până la împuternicirea unui nou rector şi a unui nou prorector, de către prorectorul Veronica Stoica.

Mesaje de amenințare

Cei doi sunt acuzaţi de instigare la şantaj, procurorii subliniind că ar fi convins un ofiţer de poliţie din subordine să îi trimită mesaje de ameninţare jurnalistei, pentru a înceta ancheta despre suspiciunea privind diplomele lor de doctorat.

Procurorii DNA au dispus, în urmă cu câteva săptămâni, punerea în mişcare a acţiunii penale şi l-au plasat sub control judiciar în luna aprilie pe ofiţerul de la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, Gheorghe Adrian Bărbulescu, cel care ar fi ameninţat-o pe jurnalista Emilia Şercan.

Potrivit ordonanţei procurorilor, în data de 15 aprilie, ofiţerul de la Academia de Poliţie ar fi transmis jurnalistei, pe numărul personal, mesaje de ameninţare (un mesaj tip text şi cinci mesaje folosind aplicaţia Facebook Messenger), pentru a o constrânge să înceteze activitatea de investigare a modului în care mai multe persoane din cadrul şcolii doctorale a Academiei de Poliţie A.I. Cuza au obţinut titlul de doctor.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.