Zelenski le-a pus botniță politicienilor pro-ruși din Ucraina. Sute de civili uciși la Harkov

zelenski

Activitatea partidelor politice pro-ruse a fost interzisă de către Consiliul Naţional de Securitate şi Apărare al Ucrainei  în perioada în care legea marţială este în vigoare.

Preşedintele Volodimir Zelenski a anunţat decizia într-un mesaj video sâmbătă seara.

„Activităţile acelor politicieni care vizează diviziunea sau complicitatea nu vor avea succes, dar vor primi un răspuns dur”, a declarat preşedinte Zelenski, citat de ziarul Ukraîinska Pravda.

Printre partidele vizate se numără Platforma Opoziţiei – Pentru viaţă şi Blocul Opoziţiei, care sunt reprezentate în parlament.

Cele 11 partide interzise sunt considerate fie eurosceptice, fie antiliberale, fie pro-ruse.

Preşedintele Zelenski a spus că ministerul justiţiei din Ucraina a primit ordin să pună în aplicare decizia Consiliului.

14 copii morți

Cel puţin 260 de civili au fost ucişi în luptele din jurul oraşului Harkov de când trupele ruse au invadat Ucraina în urmă cu aproape o lună, potrivit informaţiilor furnizate sâmbătă seara de autorităţi locale, transmite dpa.

Printre morţi se numără 14 copii, au declarat autorităţile judiciare.

Oraşul Harkov din nord-estul Ucrainei, asediat de trupele ruse, avea o populaţie de 1,5 milioane de locuitori înainte de începerea războiului.

Harkov continuă să fie bombardat de artilerie şi mai multe clădiri rezidenţiale au fost lovite şi au luat foc sâmbătă seara, a informat agenţia de presă UNIAN.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.