Vladimir Putin a anunțat mobilizarea rezerviștilor

Vladimir Putin
Vladimir Putin

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat o mobilizare parțială în Rusia. Anunțul vine în contextul în care administrațiile de ocupație din Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie au anunțat că organizează referendumuri pentru alipirea la Rusia. Aceste referendumuri vor începe vineri și se vor încheia pe 27 septembrie.

Discursul lui Putin, care a fost înregistrat, a fost difuzat la principalele televiziuni rusești.

„Doar cei care sunt în rezervă vor fi înrolați. Ei vor fi antrenați suplimentar, având în vedere că e o operațiune specială. NATO a discutat să se folosească de armele nucleare împotriva Rusiei. Avem și noi arme. Vom folosi toate mijloacele pentru a ne apăra. 

Ministerul apărării a fost instruit de către mine să definească statul legal al acestor unități și al republicilor Lugansk și Donețk. Trebuie să acordăm atenție specială pentru aprovizionarea Donbasului cu tehnologie și muniție. Kievul a recurs la grupuri de mercenari străini, iar armata lor a fost instruită de NATO.

Regimul opresiv s-a intensificat în toată Ucraina. După 2014, politica terorii împotriva rușilor devine tot mai mare și mai teribilă. Acești oameni rămân pe teritoriile eliberate de neonazisti, e vorba despre Herson, Lugansk, Zaporojie, unde ați văzut barbarismul neonaziștilor în regiunile capturate de ei. Mercenarii torturează cetățenii pașnici din Donețk, din Zaporojie, din Herson.

Sunt peste 500.000 de oameni care trăiesc acolo, mulți au devenit refugiați, au fost bombardați constant de neonaziști care au atacat spitale, școli. Avem tot dreptul să ne opunem măcelăririi oamenilor și trebuie să le dăm o șansă.

Administrațiile din Zaporojie, Herson au cerut să facă alipirea la Rusia, vom face tot ce putem să ne asigurăm de condițiile pașnice de organizare a acestor referendumuri”, a declarat Vladimir Putin, în discursul adresat cetățenilor ruși.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.