Vlad Voiculescu o amenință pe Gabriela Firea cu tribunalul. Primarul: „Mă bucur că mă dă în judecată”

Fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu a amenințat că îi va da în judecată pe primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, și pe managerul Spitalului „Sfânta Maria”, Narcis Copcă, pentru declarațiile pe care cei doi le-au făcut cu privire la situația transplantului pulmonar.

„Îi voi da în judecată pe doamna Gabriela Firea și pe domnul Narcis Copcă. Atașat, doar o foarte mică parte din ce s-a întâmplat. Voi avea plăcerea să prezint întregul fir al evenimentelor foarte curând. Și va fi interesant”, a scris Vlad Voiculescu vineri seara pe Facebook.

Fostul ministru a atașat postării sale un film în care sunt prezentate acuzațiile pe care Firea și Copcă i le-au adus în ceea ce privește situația transplantului de plămâni de la unitatea sanitară. De asemenea, în filmul respectiv se menționează că Vlad Voiculescu spunea în noiembrie 2016 că Spitalul „Sfânta Maria” „nu este pregătit pentru transplantul de plămâni”, pentru că infrastructura unității nu îndeplinea condițiile de acreditare.

Replica Gabrielei Firea pentru Vlad Voiculescu

Replica primarul general Gabriela Firea nu a întârziat să apară. Ea a comentat anunțul lui Vlad Voiculescu privind intenția de a o da în judecată în legătură cu afirmațiile referitoare la transplantul pulmonar de la Spitalul Sfânta Maria.

„Eu mă bucur chiar că mă dă în judecată. Ne vom întâlni la tribunal și va afla o țară întreagă ce anume a patronat domnul Voiculescu, iar acum, știți cum se spune, este o vorbă la români: <Hoțul strigă hoții!>”, a declarat Firea vineri seara la B1 TV. Potrivit primarului general, „se vor afla lucruri extrem de interesante” în legătură cu activitatea fostului ministru Vlad Voiculescu.

Firea a precizat că a solicitat Ministerului Sănătății clarificarea situației. „În urma discuțiilor care au avut loc astăzi, (…) conducerea Spitalului <Sfânta Maria>, unde se află acest Centru de excelență, a solicitat ASSMB o clarificare a acestei situații. La rândul său, ASSMB, în subordinea Consiliului General, mi-a solicitat mie o clarificare legală a situației acestui Centru de excelență, iar eu, la rândul meu, am transmis către Ministerul Sănătății o rugăminte, o solicitare oficială, instituțională, pentru a se realiza încă o verificare, încă un control instituțional, o anchetă (…), dar cu concluzii logice, prin care să putem să știm și noi, cu toții: avem un Centru de excelență în care s-au investit zece milioane de euro care are acreditare, dar este nefuncțional, ce trebuie făcut pentru a funcționa?”, a spus Firea.

Ea a precizat că a solicitat MS să afirme care sunt măsurile care ar mai trebui luate pentru ca respectivul Centru să funcționeze. „A rămas că săptămâna viitoare, luni, ne întâlnim, probabil că va demara în cel mai scurt timp, cu celeritate, încă un control, iar concluziile cu siguranță le vom afla cu toții cât mai rapid”, a mai spus edilul-șef.

Istoricul conflictului

În noiembrie anul trecut, managerul Spitalului „Sf. Maria”, Narcis Copcă, anunța că a depus o plângere penală împotriva ministrului Sănătății de la acea vreme, Vlad Voiculescu, pentru abuz în serviciu, după ce Inspecția Sanitară de Stat a făcut un control la această unitate medicală în cazul acreditării centrului de transplant pulmonar.

În plângerea penală se solicita organelor de cercetare „investigarea și sancționarea activităților cu caracter posibil infracțional” desfășurate de către Ministerul Sănătății prin reprezentantul său Vlad Voiculescu”. La rândul său, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, i-a solicitat atunci lui Vlad Voiculescu să deblocheze transplantul de plămâni la Spitalul „Sf. Maria”.

„Fac apel la Ministerul Sănătății să deblocheze fondurile și să se poată realiza transplant în România, pentru că este un spital acreditat”, spunea Firea. În luna decembrie a anului trecut, Vlad Voiculescu declara că autoritățile trebuie să se asigure că sunt îndeplinite toate condițiile în ceea ce privește transplantul de plămâni, pentru a nu pune pacienții în pericol.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here