Viitoarea conducere a Aeroportului Otopeni, „în pat cu dușmanul” – Familia #Rezist

Baciu

Favoritul la conducerea Aeroportului Otopeni, după scandalul deconspirării jafului din ultimii patru ani la Compania Națională „Aeroporturi București”. Baciu a fost director economic în perioada vizată de control.

Surse apropiate conducerii Ministerului Transporturilor au confirmat pentru Cetățeanul.net, că principalul candidat pentru funcția de director general al Companiei Naționale „Aeroporturi București este Dan Dumitru Baciu, cel care a ocupat funcția de director economic în mandatul de director general al lui Liviu Radu, perioada vizată de raportul extrem de critic al Corpului de control al premierului. Citește și Corpul de Control al premierului: 43.000 de lei pentru două zile de muncă la Aeroportul Otopeni

Dan Baciu, un apropiat al „fostului”, Liviu Radu

Baciu
Dan Baciu (Sursa foto money.ro)

Dincolo de faptul că ocupa o funcție de conducere în perioada verificată de Corpul de control, posibila numirea a lui Dan Baciu a trezit numeroase controverse la vârful ministerului. Nu doar pentru că Baciu, un apropiat al fostului director general Liviu Radu, s-ar plasa, spun ei, în grupul de influență Chițoiu – Dan Radu Rușanu, care ar dori să „recupereze” controlul asupra Aeroportului!

Nemulțumirea vine mai ales, spubn sursele, din zona politică, deoarece soția favoritului la comanda aeroportului, Sorana Baciu, ar fi membru marcant al zonei „tehnocrate”, ea fiind secretar de stat în ministerul Economiei din Guvernul Cioloș, condus de Costin Borc dar și membru al Cancelariei Guvernului Cioloș.

Baciu
Fotografiile postate pe facebook de Sorana Baciu, soția lui Dan Baciu, i-au iritat pe mai mulți pesediști

Foarte mult deranjează, spun aceleași surse, la nivelul conducerii PSD, faptul că Sorana Baciu a fost o ferventă susținătoare a mișcării #rezist, afirmație probată și cu fotografiile pe care aceasta le-a postat, ca susținător, spun sursele, al protestelor anti-guvernarea PSD-ALDE!

N.B: Cetățeanul.net nu condamnă, sub nicio formă, Mișcarea #Rezist sau activitatea susținătorilor acesteia.

Sursele menționate au precizat că, ministrul Lucian Șova a vrut să îl numească, încă de vineri, pe Dan Baciu, în funcția de director general al Companiei Aeroporturi București și pe Mihai Hură în funcția de  președinte al Consiliului de Administrație al Companiei, însă nu a fost cvorum pentru acest lucru. Mai mult, cei doi nici măcar nu aveau numirile in cadrul CA. Cel mai probabil numirile se vor face cu prima ocazie.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here