Viitoarea pagină de Internet 100bucuresti.ro, un ciubuc pus la cale la Primăria Capitalei

Creart

în birourile Primăriei Capitalei se pune la cale aprobarea înființării unui site, de către Creart, cu ocazia aniversării a 100 de ani de la reîntregirea României. Coincidență, domeniul a fost deja rezervat de altcineva, astfel încât Primăria Capitalei va fi „nevioită” să îl cumpere cu bani publici.

Creart, organizația culturală a Primăriei Capitalei, a cerut suplimentarea bugetului cu 3,3 milioane de lei pentru a pregăti sărbătorirea celor 100 de ani de la reîntregirea țării.

„Specialiștii” de la Creart au „uitat” să verifice

CreartPotrivit unei adrese trimisă Primăriei Capitalei pe 7 iulie (vezi foto), Creart vrea să organizeze, în vederea aniversării de 100 de ani, evenimente de teatru, concerte, târguri, dar și să creeze albume și logo-uri.
Spre finalul documentului, puteți vedea însă că echipa de coneducere a Creart are nevoie de bani și pentru a crea și administra un ”site complex denumit www.100bucuresti.ro”.

Desigur că oficialii Creart s-au gândit deja cum o să arate site-ul și ce vor posta pe pagina de Intermnet a cărui denumire au ales-o, desigur, după un îndelung „brainstorming”, când au și stabilit ce treabă bună o să facă cu site-ul în cauză.

Curios însă ce „scăpare” au ajuns să aibă oficialii organizației culturale a Primăriei conduse de Gabriela Firea – nu au verificat niciodată dacă domeniul de internet este valabil sau a fost deja rezervat de altcineva! „Surpriză”, verificările făcute de noi, în mai puțin de un minut, au arătat că domeniul a fost rezervat deja de altcineva, pe data de 16 februarie 2017! Mai mult, domeniul nu a fost rezervat în favoarea unei primării sau autorități publice șui nici nu este activ, părând a aștepta doar clipa în care va fi cumpărat, pe bani publici, de Primăria Capitalei.

George Manciu: „Site-ul a fost rezervat de cineva care știa că îl va vinde Primăriei

Creart
George Manciu a descoperit afacerea

Aceasta este și părerea avocatului George Manciu, cel care a descoperit viitoarea „afacere”: „Ați putea crede că e o coincidență că cineva a cumpărat site-ul cu doar 5 luni înainte ca primăria să facă asta. Experiența îmi spune însă că nu e deloc o coincidență. Se întâmplă la fel ca în cazul retrocedărilor. Eu, persoană din cadrul ministerului, știu că autostrada va trece prin Văscăuții de Deal și îmi cumpăr 100 de hectare de teren exact în zona prin care va trece autostrada. Îl cumpăr, astăzi, cu 1 euro metrul pătrat și statul mă despăgubește cu 10 euro metrul când vine să facă autostrada. Așa și cu site-ul. A fost rezervat de cineva care știa că primăria intenționează să facă asta, ca apoi să îl vândă primăriei la un preț de N ori mai mare. Și deși s-ar putea cumpăra un site cu alt nume, cei de la creART vor face un raport prin care vor explica oportunitatea cumpărării fix acestui site ca toată lumea să fie mulțumită.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here