VIDEO Trafic NORMAL în sudul Capitalei! Lucrările de lărgire a străzii Luică au fost finalizate

Lucrările de lărgire a străzii Luică au fost finalizate, grație eforturile Primăriei Sectorului 4, care în ultimele luni a lucrat la foc automat, pentru ca traficul în această zonă aglomerată a Capitalei să ajungă la normalitate.

Astfel, una dintre cele mai aglomerate străzi din zona de sud a Capitalei, dată în folosință în anii ’60, a devenit în doar câteva luni o arteră ultramodernă, ca urmare a investițiilor masive derulate de Primăria Sectorului 4.

Strada care face legătura între Șoseaua Giurgiului, Bulevardul Constantin Brâncoveanu și strada Turnu Măgurele ajunsese într-o avansată stare de degradare, din cauză că în ultimii 30 de ani, lucrările de infrastructură au lipsit cu desăvârșire.

De aceea, primarul Sectorului 4 Daniel Băluță a decis ca întreaga zonă să fie reconfigurată.

„Din nefericire, atât şoseaua Giurgiului, Luică, cât şi şoseaua Berceni şi Turnu Măgurele erau zonele cele mai uitate din Sectorul 4. A fost extrem de important, pentru că voința oamenilor a fost de a avea străzi normale, cu trafic normal. Traficul de la Șoseaua Giurgiului până la Titan s-a normalizat acum. Mai mult decât atât, în momentul în care va fi gata și Șoseaua Berceni, vom discuta de un trafic mai mult decât civilizat până la nivelul șoselei de centură, astfel încât Sectorul 4 va deveni un motor pentru ceea ce înseamnă un trafic rezonabil la nivelul Capitalei”, a declarat edilul.

Singura stradă modernizată în Capitală în ultimii 30 de ani

Strada Luica

Desfășurate pe o suprafață totală de 35.823 de metri patrați, lucrările au vizat lărgirea părții carosabile de la două la patru benzi, a trotuarelor, refacerea scuarurilor, a zonelor verzi precum și a căilor de acces.

Totodată, au fost realizate 149 de noi locuri de parcare, în spic sau în zone special delimitate, în condițiile în care nu exista nici măcar un singur loc de parcare amenajat, iar șoferii își lăsau mașinile pe unde puteau.

Lucrările au fost întârziate din cauza legislației care a îngreunat exproprierile, dar localnicii au înțeles importanța acestui proiect și au fost de acord să cedeze o parte din proprietăți.

„Din nefericire, până în luna decembrie legislația a fost una foarte dificilă, pentru că exproprierile, mai ales pentru astfel de lucrări, erau aproape imposibil de făcut. Însă, în urma dialogului pe care l-am avut cu oamenii, am găsit înțelegere și am reușit să demolăm clădiri și curți, pentru ca această șosea să ajungă de la două, la patru benzi. A fost o adevărată aventură, dar încununată de succes. Am realizat și 150 de locuri de parcare, în momentul de față lucrăm pe zonele adiacente, unde vom putea face și altele. Estimez că în următoarele 4 luni vom avea încă 500 de locuri de parcare. Pe toate bulevardele reabilitate în Sectorul 4 toate utilitățile sunt subterne, nu mai avem cabluri aeriene”, a explicat primarul Daniel Băluță.

În privința costurilor, edilul spune că s-au ridicat la circa 3 milioane de euro, aici fiind inclusă și amenajarea zonelor adiacente: „Am avut trei categorii de fonduri pentru acest proiect: bugetul local, împrumuturi și finanțare de la Guvern, prin Programul Național de Dezvoltare Locală Etapa a II-a. Global, cu tot ceea ce înseamnă amenajarea zonelor adiacente, acest proiect a cost aproape 3 milioane de euro”.

Lucrările de lărgire a străzii Luică. Ce urmează

Lucrările de lărgire a străzii Luică
Edilul Sectorului 4, Daniel Băluță, spune că traficul în zona de sud a Capitalei se va normaliza, odată cu lărgirea străzii Luică

Potrivit oficialilor Primăriei, alte mari artere de circulaţie care traversează Sectorul 4 urmează să intre în şantier. În plus, lucrările de lărgire au început şi pe Şoseaua Turnu Măgurele, care va avea încă o bandă pe fiecare sens de mers, pe tronsonul cuprins între Apărătorii Patriei şi intersecţia cu Bulevardul Constantin Brâncoveanu.

„În acest moment, lucrăm la Șoseaua Giurgiului, urmează apoi să reabilităm Șoseaua Olteniței și Bulevardul Emil Racoviță. Nu reabilităm doar asfaltul, ci discutăm și despre refacerea tramei stradale, reamenajarea spațiilor verzi și, nu în ultimul rând, despre iluminatul inteligent cu leduri. Când reabilităm o arteră, o facem de la A la Z. Acestea sunt țintele fixate în această perioadă, alături de bulevardele Obregia, Constantin Brâncoveanu și Tineretului, care au fost reabilitate deja”, a spus primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.