VIDEO-ȘOC Interlopul Nicu Animalu’ mărturisește cine a ordonat bătăile a zeci de angajați de la Mega Image

Malideros
Nicușor Iascov, zis Nicu Animalu, a recunoscut că Theodoros Malideros i-a dat ordin să-i snopească în bătaie pe directorii Mobitex SA

La începutul anilor 2000, dezvoltarea cunoscutului lanț de magazine de cartier Mega Image a coincis cu zeci de bătăi aplicate salariaților de autori rămași necunoscuți până astăzi. Nicușor Iascov, un interlop cunoscut ca Nicu Animalu’, mărturisește că a fost printre cei care îi lovea pe oameni cu bâta de basseball și lopata, dar făcea asta la ordinul fostului patron Mega Image, Teodoros Malideros.

Nicușor Iascov, cunoscut ca Nicu Animalu’, un interlop din cartierul bucureștean Rahova, mărturisește într-o discuție filmată că a fost printre cei care îi bătea crunt pe angajații Mega Image în perioada 2004-2006. În aceea perioadă, cunoscutul lanț de magazine din Capitală îl avea ca acționar și pe grecul Teodoros Malideros. Acum, acționarul unic al Mega Image este un concern din Țările de Jos, care nu are absolut nici o legătură cu întâmplările din perioada respectivă. În presa vremii au fost relatate mai multe cazuri de angajați și clienți ai magazinelor care erau bătuți de autori pe care Poliția nu îi depista.

Angajații Mega Image – și umiliți, și bătuți

Spre exemplu, Florin M. (23 de ani la acel moment) a fost angajat din iulie 2002 ca lucrător comercial la Mega Image, magazinul din 13 Septembrie, acolo unde lucra și prietena lui. Pe 2 octombrie 2003, acesta și-a sărutat iubita printre standuri, apoi a urmat umilirea și bătaia. „Am fost chemat la conducere, unde se aflau cei doi patroni greci, domnul Teodoros Malideros, domnul Dracos, și încă doi bodyguarzi. Apoi au chemat-o și pe prietena mea. Ne-au pus să ne sărutăm în fața lor. După, Teodoros mi-a spus că am de ales, ori fac dragoste cu unul dintre bodiguarzii lui, ori iau bătaie. M-au dus într-un WC și mi-au zis să-mi dau pantalonii jos. Am refuzat și au început să mă lovească peste cap. Au adus apoi o bâtă de baseball și m-au bătut preț de vreun sfert de oră”, a povestit tânărul chiar și în fața anchetatorilior.

“Când intram în magazin, fugeau angajații”

Nicu Animalu recunoaște că era printre bătăușii care îi snopea pe angajați la ordinul șefului său, Teodoros Malideros. “Mă ocupam să aplic personal sau prin intermediul oamenilor pe care îi cunoșteam corecții fizice clienților sau angajaților Mega Image, salariați bănuiți că furau din gestiune sau care nu respectau anumite reguli”, spune acesta.

Întrebat despre numărul de bătăi aplicate angajaților, Nicușor Iascov este franc. “Poate 50-60, poate și peste o sută, poate mai puțin. Nu scriam câți băteam ca să pot fi sigur”. Obiectele folosite pentru a-i bate pe angajați erau: bâta de basseball, coada de lopată, coadă de mătură etc. “Nu îi loveam în cap ca să ajungă la spital. Le dădeam la încheieturi, genunchi, mâini și în alte părți ale corpului. Nu îi băteam groaznic până să leșine”, susține acesta.

Theodoros Malideros
Theodoros Malideros

Interlopul recunoaște că a folosit o dată și lopata pentru a pune la pâmânt un angajat care era masiv. Mai mult, Iascov susține că șeful lui, cel care dădea ordinul, chiar avea plăcerea de a fi de față când proprii angajați erau bătuți. Salariații Mega Image trăiau în teroare când îl vedeau pe Iascov și oamenii lui. “Când am ajuns odată la magazinul din Militari, ca să însoțim un transport de bani, casiera a plecat de la casă și a fugit a și ieșit”, mai adaugă acesta.

De ce mărturisește

Angela Mărăcine, fost director al unei firme de mobilă de la care Malideros a preluat spațiile magazinelor, aflată și ea pe lista victimelor bătăușilor grecului, ne-a declarat că nu dorește să facă declarații acum și speră ca autoritățile să rezolve cazurile.

Reprezentanții Parchetul Tribunalului București ne-au confirmat că a existat un dosar în care procurorii au căutat autorii agresiunilor, iar fostul acționar Mega Image a fost vizat. Procurorul Adrian Tîrlea ne-a explicat că după cinci ani de anchetă, în februarie 2011, dosarul a fost închis din lipsa de probe care să confirme agresiunile. Acum, dosarul s-ar putea redeschide după mărturisile interlopului.

Nicușor Iascov recunoaște că face acest autodenenț pentru că până în acest an a  stat în închisoare după ce a fost condamnat tot pentru o faptă comisă, așa cum susține, din ordinul lui Malideros. După eliberare, fostul acționar nu a vrut să mai stea de vorbă cu el și să-i acorde `respectul cuvenit~.

Teodoros Malideros nu a putut fi contactat și nici nu a răspuns la solicitările trimise la adresele afacerilor pe care le deține în România. Un partener al acestuia ne-a transmis că grecul nu-l cunoaște și nu vrea să comenteze ce spune Nicu Animalu’.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here