VIDEO. Scandal la Casa de Pensii. Președintele Baciu îl amenință pe directorul Plăvițu că-l lasă pe drumuri

Daniel Baciu

Președintele Casei Naționale de Pensii Publice, Daniel Baciu (foto), l-a amenințat pe directorul executiv al Casei Mehedinți, Laurențiu Mihai Plăvițu, că-l lasă „pe drumuri” dacă nu renunță la funcția obținută în urma unui concurs.

Concret, potrivit înregistrării unei convorbiri telefonice între cei doi, Baciu insistă ca Plăvițu să modifice organigrama instituției pe care o conduce și să opteze pentru un alt post din schemă.

Prejudiciu de 143.000 lei

Scandalul a pornit după ce directorul Casei de Pensii Mehedinți a dispus ca în jur de 7.000 de dosare de pensionare să fie verificate, descoperindu-se că numai în nouă dintre ele prejudiciul descoperit a fost de 143.000 lei. Toate pensiile verificate au fost aprobate în perioada 2004-2017.

„A fost constituită o comisie, la nivelul Casei de Pensii Mehedinți, din specialiști, care au constatat că, dintr-un număr de 103 dosare de pensie, 100 nu sunt conforme. Eșantionul este mult mai mare. Există suspiciunea că sunt undeva la 7.000 dosare”, spunea Laurențiu Mihai Plăvițu în aprilie 2021. Pe fir au intrat și procurorii.

Doi ani de amenințări

Miercuri, Plăvițu a declarat pentru RTVGalaxy că pune dosarele cu pensii ilegale „la dispoziție organelor competente să facă cercetări. M-a sunat și de la cabinet, de la București, s-a deplasat special ca să-mi ceară demisia. Eu nu pot să fac lucru ăsta. Îmi cere demisia de doi ani. Și de doi ani sunt târât în tot felul de comisii de disciplină. Mi s-au diminuat drepturile salariale și sunt procese pe care le-am câștigat, dar vă dați seama… Timpul trece și degeaba câștig în instanță dacă sunt tot felul de amenințări și abuzuri”.

Replica lui Baciu

Șeful Casei Naționale de Pensii a negat, însă, acuzațiile și mută chestiunea pe „Academiei”: „Vom analiza activitatea Casei de Pensii Mehedinți pe care domnul director a coordonat-o. E vorba de evaluarea pe anul trecut și acestea sunt datele problemei, altceva nu am de adăugat”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here